برای ضدعفونی و گندزدایی میوه‌ و سبزیجات از آب و چند قطره مایع ظرفشویی استفاده کنید

18 فروردين 1399
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: برای ضدعفونی و گندزدایی میوه‌ها و سبزیجات از آب و چند قطره مایع ظرفشویی استفاده کنید.

نگار چاهی بخش افزود: دوران پاندمی و همه گیری ویروس کرونا یا همان Covid – 19 در جهان پرسش‌های زیادی در خصوص نحوه سالم سازی میوه‌ها و سبزی‌ها را در بین مردم به وجود آورده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه برای آبیاری و کاشت میوه‌ها، سبزیجات، جوانه غلات و محصولات سالادی ممکن است از آب‌های آلوده، کودهای انسانی و حیوانی استفاده شود و نیز امکان آلودگی محصولات در مراحل برداشت، انتقال و عرضه آن‌ها توسط افراد آلوده به انواع میکروب‌ها از جمله ویروس کرونا وجود دارد توصیه می‌شود شستشوی میوه‌ها و سبزیجات بر اساس آخرین دستورالعمل بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده انجام گیرد.
کارشناس تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: باید میوه‌ها، صیفی‌جات، محصولات سالادی و سبزیجات پاک شده را با آب سالم شستشو داده تا مواد زائد و گل و لای آن‌ها برطرف شود. سپس برای انگل زدایی در یک ظرف دارای گنجایش 5 لیتر، آب ریخته و به ازای هر لیتر آب، 3 الی 5 قطره مایع ظرفشویی معمولی به آن اضافه و مخلوط کرده تا آب کف به وجود آید.
چاهی بخش عنوان داشت: سپس سبزیجات را درون کف‌آب حاصل قرار داده و لازم است سبزی‌ها و میوه‌ها به مدت 5 دقیقه در آن بمانند. در ادامه سبزی‌ها و میوه‌ها را از کف‌آب خارج کرده و با آب سالم مجددا شستشو داده تا تخم انگل‌ها و باقیمانده مایع ظرفشویی از آن‌ها جدا شود.
وی اظهار داشت: برای گندزدایی و از بین بردن میکروب‌ها از جمله ویروس Covid-19  می‌توانید از مواد گندزدایی موجود در داروخانه‌ها یا سوپر مارکت‌ها و طبق روش مصرف درج شده بر روی برچسب آن‌ها استفاده کرده و یا یک گرم (معادل نصف قاشق چایخوری) از پودر پرکلرین 70 درصد ( کلر ) را در ظرف حاوی 5 لیتر آب بریزید و کاملا حل نمایید و یا دو قاشق مرباخوری ( و نه بیشتر ) مایع آب ژاول ( سفید کننده ) 5 درصد را در 5 لیتر آب حل کنید و اجازه دهید مواد انگل زدایی شده در مرحله قبل، در این محلول به مدت 5 دقیقه بماند.
چاهی بخش تاکید کرد: در مرحله آخر مواد گندزدایی شده را مجدداً با آب سالم بشویید تا باقیمانده محلول‌های گندزدا از آن جدا شده و سپس مصرف نمایید.
انتهای پیام/ م.ف1024
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان

کلمات کلیدی:
کرونا     کووید19     نگار.چاهی‌بخش     معاونت.بهداشتی        

تاریخ بروز رسانی:   18 فروردين 1399

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >