به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اسماء حسن زاده در کارگاه تغذیه در کودکان بیان داشت: شکل گیری عادت غذایی در کودکان میتواند نقش موثری در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مرتبط با تغذیه مانند چاقی، دیابت، فشار خون بالا، بیماریهای قلبی عروقی و سرطان در دوران بزرگسالی داشته باشد.
حسن زاده که در جمع مربیان مهدکودکها و روستا مهدهای شهرستان گناوه سخن میگفت، افزود: رشد و تکامل یکی از ویژگیهای دوران کودکی بهویژه سالهای اول عمر است.
وی خاطر نشان کرد: به طور کلی در دوسال اول زندگی بیشترین رشد سلولهای مغزی رخ داده و ارتباطات عصبی شکل میگیرد که اثرات مطلوبی بر تواناییهای یادگیری در سالهای بعد را خواهد داشت، بنابراین تغذیه مناسب کودکان در این دوران نقش به سزایی در رشد و تکامل مطلوب آنان به عهده دارد.
این کارشناس تغذیه با ارائه توضحیاتی در زمینه تغذیه صحیح کودکان 12-6 ماهه، افزود: به دلیل ایجاد حساسیت در کودکان مصرف برخی مواد غذایی از قبیل توت فرنگی، توت سفید، شاه توت، تمشک، سفیده تخم مرغ ، عسل، شکلات، بادام زمینی، خربزه، کیوی، گیلاس و آلبالو ممنوع است.
اسماء حسن زاده ادامه داد: مربیان مهدها با اصطلاح مقوی کردن غذا که به معنی افزایش انرژی غذا به کمک روغنها است و مغذی کردن غذا به معنی افزایش انرژی و پروتئین غذا از طریق مواد غذایی مثل حبوبات ،گوشتها، زرده تخم مرغ، جوانه حبوبات و پودر آجیل آشنا شوند و این مهم را مد نظر قرار دهند.
کارشناس واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تصریح کرد: تنوع در برنامه روزانه کودکان و استفاده از گروههای اصلی غذایی یکی از اصول تغذیه مناسب برای این گروه سنی است و به شکل گیری عادات غذایی صحیح در کودکان کمک میکند همچنین در برنامه غذایی کودک باید 5 گروه غذای اصلی یعنی نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و لبنیات،گروه گوشت و جایگزینهای آن استفاده شود.
وی با اشاره به این مسئله که نیاز به انرژی در کودکان بر اساس فعالیت فیزیکی آنها متفاوت است ادامه داد: تغذیه کودک2-1 سال بسیار حائز اهمیت است و در سال دوم، غذای اصلی کودک غذای خانواده است اما تغذیه با شیر مادر نیز نباید حذف شود.
اسماء حسن زاده گفت: بعد از دوسالگی با آهسته شدن سرعت رشد، اشتهای کودک هم کاهش مییابد، بنابراین با توجه به روند رشد کودک تقاضا برای دریافت غذا نیز تغییر میکند.
این کارشناس تغذیه خاطر نشان کرد: از دیگر مسائلی که در عادات تغذیهای کودک نقش اساسی را ایفا میکند، محیط خانواده از جمله عادات و رفتار غذایی والدین، مسائل اجتماعی مانند اشتغال مادر و حضور کودک در مهد کودک و رفتار غذایی مربیان مهدکودکها و تبلیغات تلویزیونی است.
انتهای پیام/م.ن
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation