7 آذر 1395مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: در دوران بارداری رژیم غذایی کامل و کافی، سلامت و زیبایی شما را حفظ و رشد نوزادتان را تأمین میکند. اسماء صیاد نیک در جمع مادران باردار و شیرده شهرستان گناوه بیان داشت: بدون شک یکی از بزرگترین آرزوی تمامی زنان، داشتن نوزادی سالم و تندرست است، به این جهت تمامی مادران سعی بر آن دارند تا عوامل مؤثر بر بهبود روند بارداری و نتیجه آن را موردبررسی قرار دهند و تا جای ممکن از عوامل زیانآور دوری جویند. وی بابیان اینکه تغییرات زیادی براثر بارداری در بدن مادر به وجود میآید و عوامل زیادی تعیینکننده روند صحیح بارداری میباشد افزود: تنها راه برآوردن نیازهای انرژی و ساختار نوزاد بهواسطه جفت است و تغذیه صحیح مادر یکی از اساسیترین و اصلیترین نکات میباشد زیرا رشد و نمو کامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته و تأمین نیازهای او با دریافت مواد مغذی مادر عجین شده است. مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار کرد: در راستای تأمین سلامت مادر و رشد نوزاد در دوره بارداری، کلاسهای آموزشی تغذیه ویژه مادران باردار و شیرده در شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه در حال برگزاری است که تعداد دو جلسه از این کلاسها در شبکه بهداشت و درمان شهرستان انجامشده و قرار است تعداد دو کلاس دیگر نیز جهت مادران تا آخر آذرماه سال جاری در روستاهای شهرستان برگزار گردد. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه نیز گفت: اهمیت و ارزش غذا به نوع آن بستگی دارد نه مقدارش به همین دلیل، در دوران بارداری و شیردهی مادر باید به نوع غذایی که استفاده میکند اهمیت دهد زیرا این نوع غذاست که احتیاجات بدن مادر و نوزادش را تأمین میکند. سحر کدایی بیان داشت: مادران عزیز باید گروههای غذایی را شناخته و ترکیبی از این گروهای غذایی را در برنامه تغذیهای روزانه خود قرار دهند. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: گروههای اصلی غذایی عبارتند از نان و غلات که این گروه منبع اصلی تأمین انرژی روزانه هستند مانند نان، برنج، ماکارونی، رشته بهگونهای که این گروه غذایی باعث میشود که دستگاه عصبی جنین رشد و سلامت خوبی داشته باشد و مقدار توصیهشده از این گروه غذایی 11-7 واحد در روز میباشد. این کارشناس ادامه داد: گروه دیگر میوهها هستند که به علت داشتن ویتامین و اسیدفولیک نقش مهمی در جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین دارند بهگونهای که یک خانم باردار باید 3 الی 4 واحد از این گروه غذایی در روز مصرف نماید و همچنین گروه سبزیها نیز از جایگاه خاصی در برنامه غذایی برخوردار هستند که مقدار توصیهشده 4 الی 5 واحد در روز است که این گروه شامل انواع سبزیهای برگدار، هویج، بادمجان و انواع کدو، قارچ، خیار میباشند. وی از دیگر گروه غذایی به گروه شیر و لبنیات اشاره کرد و گفت: این گروه که شامل شیر، ماست، دوغ و کشک است از منابع خوب کلسیم و ریبوفلاوین میباشند که در دوران بارداری مصرف روزانه 3 الی 4 واحد توصیه میشود. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گروه دیگری از سبد غذای روزانه را گوشت، تخممرغ و حبوبات عنوان کرد و ادامه داد: این گروه غذایی شامل انواع گوشت قرمز، گوشت سفید، حبوبات و مغز دانههاست که مقدار توصیهشده جهت خانمهای باردار و شیرده 3 واحد در روز میباشد. انتهای پیام/ م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 7 آذر 1395