7 آذر 1395کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم عنوان داشت: زعفران گرانقیمتترین ادویه جهان به لحاظ وزن به شمار میآید و متأسفانه این امر زمینهساز تقلب افراد طمعکار و سودجو گشته است. ایراندخت نیکبخت افزود: برای تقلب در زعفران از روشهای مختلفی مانند چرب کردن زعفران برای افزایش وزن آن، مخلوط کردن پودر زعفران با مواردی مانند خاک رس، زردچوبه و گلرنگ استفاده میشود. وی بابیان اینکه برخی قسمتهای گیاه زعفران مانند خامه را به رنگ کلاله درمیآورند و با زعفران مخلوط میکنند که این از تقلبهای رایج است اظهار کرد: برخی متقلبین نیز زعفران را در معرض هوا نگه میدارند تا رطوبت را جذب کند و یا از اسپری کردن ذرات ریز آب به زعفران برای افزایش وزن آن کمک میگیرند. نیکبخت بابیان اینکه تقلبهایی برای افزایش عطر زعفران جهت جلب بیشتر مشتری نیز صورت میگیرد افزود: جهت جلوگیری از عرضه زعفران تقلبی در بازار و مصرف آن توسط شهروندان، باید از خرید زعفرانهای بدون هویت، دارای بستهبندی غیربهداشتی، بدون نام و نشان و از همه مهمتر بستهبندیهایی که فاقد مجوزهای بهداشتی لازم از سازمان غذا و دارو میباشند اجتناب کرد تا افراد سودجو فرصت عرضه محصولات خود به بازار را نداشته باشند. وی اضافه کرد: زعفران طبیعی طعم مطبوع و کمی تلخ همراه با بوی کمی تند دارد و همچنین زعفران طبیعی در آب رنگ تقریباً زرد ایجاد میکند اما زعفران تقلبی رنگی خردلی یا نارنجی تولید میکند. کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم اظهار کرد: با فشار دادن زعفران روی کاغذ یا کاغذ صافی نباید لکه چربی باقی بماند و نیز با فشار دادن تارهای زعفران بین انگشتان دست نباید انگشتان را چرب نماید که در غیر این صورت احتمال افزوده شدن چربی به زعفران و تقلب در آن مطرح است. این کارشناس ارشد تغذیه افزود: برای شناسایی دقیقتر زعفران طبیعی از تقلبی، روشهای آزمایشگاهی مؤثری مانند استفاده از کروماتوگرافی، واکنشهای رنگی، شاخص شیمیایی و امثالهم وجود دارند که در آزمایشگاههای کنترل کیفی استفاده میشوند. انتهای پیام/ ا.پ 3020 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 7 آذر 1395