نهادینه شدن فرهنگ تک‌فرزندی اثرات منفی در جامعه دارد

9 آذر 1395
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: نهادینه شدن فرهنگ تک‌فرزندی در جامعه می‌تواند اثرات منفی بسیاری بر جامعه تحمیل نماید که در بلندمدت میانگین سن جامعه را افزایش می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ دکتر آزیتا انارکی در کارگاه آموزشی آینده‌پژوهی جمعیت افزود: در شرایط و زمان خاصی، کشور نیازمند کنترل افزایش جمعیت بود ولی امروزه باید از فرهنگ فرزند کم و تک‌فرزندی عبور کرد تا با حضور جوانان، جامعه ایران را به جامعه‌ای جوان، پویا و با تحرک تبدیل کند.
وی تصریح کرد: متأسفانه جامعه به سمت فرزند کمتر می‌رود و در این خصوص مقام معظم رهبری نیز نگرانی‌های خود را اعلام کرده‌اند.
دکتر انارکی با تأکید بر اثرات منفی ازدواج‌های منجر به طلاق افزود: یکی از مسائلی که در افزایش جمعیت نقش مؤثری ایفا می‌کند، ازدواج‌های آگاهانه است زیرا ازدواج‌هایی که به جدایی منجر می‌شود، در کاهش جمعیت تأثیر بسیاری خواهد داشت.
استاد دانشگاه خلیج‌فارس بوشهر در این کارگاه اشاره داشت: چگونه است که آژانس رشد و توسعه بین‌المللی آمریکا هزینه کاهش جمعیت در کشورهای اسلامی را تمام‌پرداخت می‌کند و موسسه دیگر آمریکایی لوازم پیشگیری از بارداری را به‌صورت رایگان به زنان مسلمان هدیه می‌دهد؟ ولی در مقابل در کشورهای غربی نه‌تنها از این بذل و بخشش‌ها خبری نیست بلکه توصیه و تشویق به فرزند آوری می‌کنند.
دکتر ماهینی تأکید کرد: بسیاری از شاخص‌های ارائه‌شده از سوی کشورهایی نظیر آمریکا و دیگر کشورها در کنترل جمعیت، به سبب برنامه‌ریزی‌هایی است که آنان برای مقابله با نسل جوان و پویای ایران صورت گرفته درصورتی‌که خود این کشورها از شاخص‌های ارائه‌شده پیروی نمی‌کنند.
کارشناس مسئول بهداشت خانواده مرکز بهداشت شهرستان بوشهر نیز گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای تحکیم بنیاد خانواده، سیاست‌های کلی جمعیت را که بر اساس بند یک اصل ۱۱۰ قانون اساسی، در ۱۴ بند به روسای قوای سه‌گانه و همچنین مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ نمودند.
دکتر احمدزاده بیان داشت: در این سیاست‌ها به مواردی مانند ارتقای پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت با افزایش نرخ باروری به بیش از سطح جانشینی، رفع موانع ازدواج، تسهیل و ترویج تشکیل خانواده و افزایش فرزند، کاهش سن ازدواج، اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران به‌ویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان، تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی اشاره‌شده است.
این کارگاه به همت دفتر امور بانوان و بسیج اداری جابر بن حیان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، مرکز بهداشت شهرستان و همکاری سازمان بسیج کارکنان برگزار شد.
انتهای پیام/ ا.س- 3000
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
کارگاه     مدیر.گروه.سلامت     دکتر.آزیتا.انارکی     مرکز.بهداشت.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   9 آذر 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >