4 دی 1395به همت شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، کارگاه آموزشی تغذیه میانسالان و سالمندان در گناوه برگزار شد. به گزارش شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه در کارگاه میانسالان و سالمندان گفت: مصرف بیشازحد چربی و روغن، علاوه بر مشکلاتی که برای سیستم قلب و عروق ایجاد میکند، سبب افزایش کالری دریافتی و نهایتاً بروز اضافهوزن و چاقی میگردد که هم زمینهساز و هم تشدیدکننده دیابت است. اسماء حسنزاده افزود: استفاده از اسید چرب غیراشباع موجود در روغنهای گیاهی مایع ازجمله روغن کنجد و روغنزیتون به پیشگیری از دیابت نوع ۲ کمک شایانی میکند. وی اظهار کرد: چربیهای حاوی اسید چرب ترانس موجود در فست فودها، غذاهای سرخشده و روغن نباتی جامد خطرناک هستند و خطر بروز بیماریهای غیر واگیر ازجمله بیماریهای قلبی عروقی، انواع سرطانها و دیابت را افزایش میدهند. این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه فعالیتهای فیزیکی مداوم باید مدنظر قرار گیرد، تصریح کرد: میبایست فعالیتهای ورزشی ایروبیک (هوازی) باشد و متوسط حداقل ۵ روز در هفته و هر بار به مدت ۳۰ دقیقه و یا ورزش هوازی با شدت زیاد، سه روز در هفته و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه توصیه میشود، چراکه کاهش میزان قند خون و افزایش حساسیت به انسولین ازجمله اثرات مفید فعالیتهای ورزشی هستند. حسنزاده از عوامل زمینهساز دیابت نوع ۲ به مصرف دخانیات اشارهکرده و ادامه داد: سیگار را کنار بگذارید زیرا از مهمترین مضرات سیگار ابتلا به دیابت نوع ۲ است، به صورتی که طبق تحقیقات بهعملآمده، افراد سیگاری ۵۰ درصد بیشتر از سایر افراد درخطر ابتلا به دیابت قرار دارند. کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه خاطرنشان کرد: اقدامات پیشگیرانه از مهمترین راههای مصون ماندن از ابتلا به بیماری دیابت است، توصیه لازم بهتمامی افراد بالای ۴۵ سال که اضافهوزن دارند این است که انجام آزمایشهای قند خون را حتماً انجام دهند. انتهای پیام/ م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 4 دی 1395