تغذیه نامناسب تهدیدی برای سلامتی فرد است

20 دی 1395
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: تغذیه نادرست و استفاده بیش‌ازحد از قند، نمک، روغن ناسالم و همچنین مصرف کم میوه و سبزی‌ها سلامت انسان را تهدید می‌کند.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، محمدصادق موجی افزود: کم‌تحرکی، استعمال دخانیات، مصرف الکل و اضطراب در کنار تغذیه نامناسب بیشترین عوامل خطر و علت مرگ در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: سکته‌های قلبی و مغزی، دیابت، آسم، بیماری‌های تنفسی و سرطان‌ها ازجمله بیماری‌هایی هستند که عوامل فوق در ایجاد آن‌ها دخالت دارند.
موجی خاطرنشان کرد: میوه یکی از گروه‌های مهم غذایی است که به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون مثل ویتامین‌های گروه A.B,C و املاح معدنی ازجمله آهن، منیزیم، پتاسیم و همچنین مواد آنتی‌اکسیدانی می‌تواند نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر ایفا کند.
وی یادآور شد: فشارخون بالا، اختلالات چربی خون، بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و دیابت نوع دو ازجمله بیماری‌های غیر واگیر هستند.
محمدصادق موجی با اشاره به اهمیت کنترل چاقی و اضافه‌وزن در دوران کودکی و نوجوانی اضافه کرد: برخلاف باور نادرست بسیاری از خانواده‌ها، چاقی کودکان و نوجوانان نه‌تنها نشانه سلامتی نیست، بلکه عوارض کوتاه‌مدت و درازمدت را در بردارد.
کودکان چاق در بزرگ‌سالی نیز اضافه‌وزن خواهند داشت
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: چاقی در سنین کودکی با چاقی در بزرگ‌سالی نیز همراه است به‌طوری‌که 40 تا 90 درصد کودکان چاق در بزرگ‌سالی نیز از اضافه‌وزن رنج خواهند برد.
وی ضمن توصیه به کاهش مصرف قند اظهار داشت: شکر موجود در یک قوطی نوشابه گازدار 355 میلی‌لیتر معادل 10 حبه قند است که می‌تواند موجب اضافه‌وزن و چاقی شود.
مصرف نمک زیاد موجب پوکی استخوان می‌شود
محمدصادق موجی افزود: مصرف نمک زیاد موجب پوکی استخوان شده و خطر ابتلا به سرطان معده را نیز افزایش می‌دهد.
وی توصیه کرد: برای پخت غذا باید فقط از روغن‌های مایع و به مقدار کم استفاده‌شده و در هنگام انتخاب نیز به برچسب تغذیه‌ای آن‌ها توجه شود.
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: در صورت قرمزرنگ بودن بخش مربوط به اسید چرب ترانس بر روی روغن، هرگز آن را انتخاب نکنید زیرا اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن‌ها و چربی‌ها باعث افزایش خطر بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان می‌شوند.
مصرف روزانه سبزی‌ها احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد
محمدصادق موجی خاطرنشان کرد: مصرف روزانه سبزی‌ها به دلیل فیبر بالایی که دارند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش داده و موجب پیشگیری از سرطان به‌خصوص در دستگاه گوارش می‌شود.
این مقام مسئول بیان کرد: سبزی‌های نارنجی مانند هویج، کدوتنبل، کدوحلوایی و فلفل دلمه‌ای نارنجی دارای بتا کاروتن هستند که در بدن به ویتامین A تبدیل‌شده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، جلوگیری از ابتلا به بیماری‌ها و حفظ سلامت پوست و بینایی می‌شوند.
وی عنوان کرد: سبزی‌های قرمزرنگ مانند گوجه‌فرنگی، فلفل دلمه‌ای قرمز و کلم بنفش دارای انواع مختلفی از فیتو کمیکال ها می‌باشند که نقش بسزایی در پیشگیری از سرطان پروستات و بیماری‌های قلبی و عروقی دارند.
بسیج ملی کاهش مصرف نمک، قند، چربی و افزایش مصرف میوه و سبزی‌ها به جهت فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی در زمینه اصلاح الگوی غذایی و کاهش مصرف قند، نمک و چربی که مهم‌ترین عوامل ابتلا به سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی است از ۲۹ آذر تا ۱۵ دی‌ماه ۹۵ در سراسر کشور اجرا می‌شود.

انتهای پیام/ ا.س- 3000
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
تغذیه     فرهنگ.سلامت     محمدصادق.موجی     مرکز.بهداشت.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   20 دی 1395

تعداد بازدید:   ۵

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >