تغییر رژیم غذایی، تأثیر بسزایی در درمان بیماری زانودرد دارد

6 بهمن 1395
متخصص ارتوپد بیمارستان توحید جم گفت: تحقیقات نشان داده است که تغییر رژیم غذایی تأثیر بسیار زیادی بر درد و درمان زانوها دارد.

دکتر افروزه نامی عنوان داشت: در بیماری زانودرد، سطح مفصل خوردگی پیدا می‌کند و استخوان‌های اطراف مفصل ضخیم می‌شوند که این تغییرات، به سفتی و درد مفصل زانو در بسیاری از افراد منجر می‌شود.
پزشک متخصص ارتوپد بیمارستان توحید جم بابیان اینکه این بیماری با افزایش سن بروز می‌کند افزود: اعصابی که حس درد زانو را منتقل می‌کنند به اعصابی که حس درد ناحیه لگن و مچ پا را منتقل می‌کنند نزدیکمی باشد پس‌درد مفصل زانو ممکن است در لگن یا در مچ پا حس شود و یا برعکس، ممکن است منشأ درد در ناحیه لگن یا مچ پا باشد، ولی به‌صورت درد زانو حس شود.
وی بابیان اینکه شیوع این بیماری در مردان زیر ۴۵ سال و در زنان بالای ۵۵ سال مشاهده می‌شود اظهار داشت: درمان‌های مختلفی ازجمله فیزیوتراپی و انجام ورزش‌هایی نظیر پیاده‌روی، شنا، کاهش وزن، درمان‌های دارویی، تزریق استروئید یا حتی جراحی تعویض مفصل زانو برای این بیماران انجام می‌گیرد، ولی تحقیقات جدید نشان داده است تغییر رژیم غذایی، تأثیر بسزایی در درمان این بیماری دارد.
دکتر نامی اضافه کرد: بعضی از غذاها دارای اثر ضدالتهابی و ضد درد برای آرتریت و دیگر انواع زانودرد محسوب می‌شوند به‌گونه‌ای که اثر این غذاها هم‌ردیف با داروهای شیمیایی تجویزشده برای درمان این بیماری است.
وی تصریح کرد: اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی، ضدالتهاب طبیعی است و ازآنجاکه کاهش التهاب مفصل باعث کاهش درد زانو می‌شود، می‌توان گفت اثرات ضدالتهابی امگا ۳ منجر به کاهش درد زانو می‌شود.
متخصص ارتوپد بیمارستان توحید جم افزود: تحقیقات دیگری نشان داده است اسیدهای چرب امگا ۳ باعث کاهش سفتی صبحگاهی مفصل زانو در بیماران مبتلابه آرتریت روماتوئید می‌شود.
دکتر نامی اضافه کرد: اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی نه‌تنها عوامل ایجادکننده التهاب را مسدود می‌کند، بلکه از فعالیت پروتئین‌هایی که به خوردگی غضروف مفصل زانو منجر می‌شود نیز جلوگیری می‌کند.
وی بابیان اینکه ماهی قزل‌آلا، ماهی تن، ساردین و شاه‌ماهی بهترین منابع حاوی امگا ۳ محسوب می‌شود افزود: مصرف کپسول‌های روغن ماهی نیز برای این بیماری مفید است، البته باید به این نکته توجه کنید که خوردن ماهی به دلیل نداشتن عوارض جانبی بسیار مفیدتر از مصرف داروهای ضدالتهابی شیمیایی است.
دکتر نامی اظهار کرد: آب‌پرتقال منبعی بسیار غنی از ویتامین C است و تحقیقات نشان داده است در افرادی که از مقادیر فراوان ویتامین C استفاده کرده‌اند این عارضه کمتر دیده می‌شود.
این متخصص گفت: منابع غنی ویتامین C شامل پرتقال، فلفل سبز، گریپ‌فروت، توت‌فرنگی، انبه و کیوی است که نوشیدن یک لیوان آب‌پرتقال در مقایسه با خوردن آن، ۲۵ درصد بیشتر ویتامین C موردنیاز بدن را تأمین می‌کند.
انتهای پیام/ ا.پ 3020
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
زانودرد     کمردرد     فرهنگ.سلامت     متخصص.ارتوپد     دکتر.افروزه.نامی     بیمارستان.توحید.جم    

تاریخ بروز رسانی:   6 بهمن 1395

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >