13 بهمن 1395کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: تغذیه و مواد مغذی دریافتی میتواند فرآیند سرطانزایی در بدن را تحت تأثیر قرار دهند و تغذیه مسئول تقریباً 30 درصد از عوامل سرطانزاست. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم؛ ایراندخت نیکبخت اظهار داشت: بررسیها نشان میدهند که تغذیه و مواد مغذی دریافتی میتوانند فرایند سرطانزایی در بدن را تحت تأثیر قرار دهند و تغذیه مسئول تقریباً 30 تا 35 درصد از عوامل سرطانزا در افراد میباشد. وی افزود: سلولها در برخی شرایط به دلایلی تغییر شکل مییابند و به سلولهای سرطانی مبدل میشوند. کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم عنوان کرد: سلولهای سرطانی مشابه با سلولهای طبیعی تکثیر نمییابند و تکثیر سریع و نابهنجار سلولهای سرطانی موجب تشکیل توده یا تومور میگردد که این تومورها با ترشح موادی داخل بدن و یا فشار به اعضای مجاور موجب ایجاد اختلالات شدیدی در بدن میشوند. وی اضافه کرد: تغذیه و مواد مغذی دریافتی میتواند فرآیند سرطانزایی در بدن را تحت تأثیر قرار دهند و تغذیه مسئول تقریباً 30 درصد از عوامل سرطانزاست. نیکبخت با اشاره به اینکه برخی مواد غذایی دارای خواص سرطانزا و برخی دارای خواص ضد سرطانی هستند گفت: آفتکشهای طبیعی و نیز سموم غذایی بهویژه سم آفلاتوکسین موجود در دانههای روغنی فاسد و نیز افزودنیهایی که به گوشتهای فرآوری شده اضافه میگردند ازجمله مواد سرطانزای رایج غذایی هستند. کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم تصریح کرد: مصرف الکل نیز با افزایش خطر سرطانهای مختلفی ازجمله دهان، حلق، حنجره، مری، ریه، کولون، رکتوم، کبد و سینه است. نیکبخت عنوان کرد: چاقی و اضافهوزن نیز مسئول 6 درصد کل سرطانهاست و همچنین خطر توسعه و مرگومیر مرتبط با سرطان را افزایش میدهد. وی ادامه داد: مطالعات نشان میدهد که بین افزایش وزن با افزایش سرطانهای مری، پانکراس، مثانه، کبد، سینه، اندومتر رحم، کلیه، کولون و رکتوم رابطه مستقیمی وجود دارد. کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم اظهار داشت: چربیهای اشباعشده بهمانند چربی گوشت و لبنیات پرچرب ارتباط مستقیمی با بروز بیشتر سرطانهای پروستات، سینه و ریه دارد. وی ادامه داد: مصرف مقادیر بالای گوشتهای قرمز به دلیل وجود چربیهای اشباعشده در گوشتهای قرمز ممکن است با افزایش خطر سرطانهای کولورکتال، اندومتر رحم، سرطانهای لنفوئیدی و هماتولوژیک مرتبط باشد. نیکبخت یادآور شد: مصرف بیشتر چربی امگا-3 نسبت به امگا-6 میتواند با کاهش خطر سرطان همراه گردد و لذا مصرف ماهی بر مصرف گوشت قرمز ارجحیت دارد چراکه چربی کمتری دارد و غنی از امگا-3 است. وی ادامه داد: مواد نگهدارندهای که به فرآوردههای گوشتی اضافه میشوند نیز میتوانند منجر به تولید برخی از مواد سرطانزا گردند. کارشناس ارشد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم افزود: میوهها، سبزیها و محصولات گیاهی حاوی مواد آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی ازجمله ویتامینها، سلنیوم و فلاونوئیدها است. وی یادآوری کرد: اقداماتی نظیر افزایش مصرف میوه و سبزی جات رنگارنگ، کاهش چربی بدن و تناسباندام و محدود نمودن مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده در پیشگیری از سرطانها مؤثر است. انتهای پیام/ ا.پ 3020 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 13 بهمن 1395