11 اسفند 1395رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: بازرسیهای بهداشت محیطی برای اولین بار در برنامه سلامت نوروزی با تجهیزات تشخیصی پرتابل انجام میشود. مهندس عادل مقدس در حاشیه مانور اجرای طرح سلامت نوروزی در جمع خبرنگاران گفت: با نزدیک شدن به سال جدید و ایام تعطیلات نوروزی و افزایش فعالیت اغلب اماکن عمومی و مراکز تهیه، عرضه و فروش مواد غذایی و همچنین به دلیل افزایش مسافرتها، نظارت بر اینگونه مراکز و اماکن از حساسیت بیشتری برخوردار است. وی بابیان اینکه این طرح همزمان در سراسر کشور با ابلاغ وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی کشور آغازشده است، گفت: هدف از اجرای طرح، حفظ و صیانت از سلامت گردشگران و شهروندان و همچنین ارتقای بهداشت مواد غذایی در ایام تعطیلات نوروز است. وی به زمان اجرای طرح اشاره کرد و افزود: این طرح هرساله از اول اسفند شروع و تا ۱۵ فروردین سال جدید به مدت ۴۵ روز ادامه مییابد. رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر گفت: امسال با توجه به توزیع تجهیزات بازرسی از سوی مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی وزارت خانه، بازرسیهای بهداشت محیطی برای اولین بار در برنامه سلامت نوروزی با تجهیزات پرتابل صورت میگیرد. وی ادامه داد: بازرسان بهداشت محیط با استفاده از این تجهیزات تعدادی از آزمایشها را در محل انجام داده و اگر مواد غذایی غیراستاندارد باشد، ضمن معدومسازی با متخلفین برخورد قانونی صورت میگیرد. مهندس مقدس بابیان اینکه تجهیزات جدید بازرسی در راستای طرح تحول نظام سلامت تأمینشده است به تعدادی از این تجهیزات اشاره و عنوان کرد: کیتهای تشخیص آلودگی سطوح، دستگاه کنترل نمک غذا، دماسنجهای لیزری و نفوذی، PH متر دیجیتال، کیت کنترل TPM روغنهای سرخکردنی، رطوبتسنج محیطی، کیت ید سنج نمک و... ازجمله تجهیزات پرتابل بازرسی است. وی بابیان اینکه تیمهای عملیاتی و نظارتی و کشیک ستاد شهرستان تشکیلشده است اظهار کرد: تیمهای عملیاتی و نظارتی و کشیک از ساعت ۸ صبح تا ۱۰ شب در تمامی ایام بهویژه روزهای تعطیل علاوه بر نظارت به شکایات مردمی مرتبط با موضوعات برنامه سلامت نوروزی ثبتشده در سامانه ۱۹۰ بهداشت و یا شکایات حضوری رسیدگی میکنند. رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با تأکید بر نظارت ویژهبر مراکز تهیه و توزیع شیرینی گفت: در این برنامه توجه ویژه به نظارت بر تهیه و توزیع شیرینی با اولویت استفاده از مواد اولیه سالم و بهداشتی ازجمله استفاده از رنگهای طبیعی دارای مجوز قانونی و خامه پاستوریزه، تخممرغ نشاندار و جعبههای شیرینی بهداشتی صورت میگیرد. وی اضافه کرد: توجه به میزان نمک مصرفی و عدم استفاده از سنگ نمک و افزودنیهای غیرمجاز و رعایت بهداشت فردی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی بهویژه نانواییها مورد تأکید است. مهندس مقدس بابیان اینکه با تجهیزات پرتابل بازرسان میتوانند در محل، کیفیت مواد غذایی را از جنبههای مختلف تست کنند تصریح کرد: کنترل روغن در تهیه غذا و بهخصوص شیرینی در قنادیها با کمک دستگاههای سنجش پرتابل Tpm انجام میشود و در صورت استفاده از روغن ناسالم برخورد قانونی با متخلفان صورت میگیرد. انتهای پیام/ح.ن 3050 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 11 اسفند 1395