جشنواره فرهنگی هشتم وزارت بهداشت، هم‌طراز جشنواره فجر بود/ نگاهی به جشنواره هشتم فرهنگی در گفت‌وگوی اختصاصی با معاون مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت

16 خرداد 1396
مهندس سید ابراهیم هاشم ورزی معاون مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با تشریح دستاوردهای جشنواره هشتم فرهنگی، این جشنواره را یکی از رویدادهای مهم و بزرگ ملّی در سطح آموزش عالی کشور ارزیابی کرد.

توجه شما را به مشروح این گفت‌وگو جلب می‌کنیم:
به نام خدا جناب آقای هاشم ورزی ضمن خوش‌آمد گویی به شما به خاطر سفر به استان بوشهر، بفرمایید هدفتان از سفر به بوشهر چیست و سطح فرهنگی هنری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 به نام خدا از شما بسیار ممنونم و ماه مبارک رمضان را تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم در ماه مبارک رمضان توشه‌های خوبی به دست بیاوریم و بتوانیم در مسیر فضای فرهنگی از آن بهره ببریم من در این ایام نمی‌توانم خیلی سفر کنم اما آن‌قدر به دانشجویان و دست‌اندرکاران و مسئولان فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر علاقه‌مند هستم که شخصاً به حضور رسیدم و خوشحالم که این دیدار محقق شد. ما هشتمین جشنواره فرهنگی را در حالی آغاز کردیم که تجربه نسبتاً خوبی در هفتمین جشنواره داشتیم و وقتی کار را در دست گرفتیم همه همت ما این بود که یک فضای تیم گروهی ایجاد کنیم که همه دانشجویان در یک فضای باز و عدالت محور وارد شوند و در عرصه‌های مختلف هنری کار کنند؛ و الحمدالله با تلاش‌هایی که شد تجربه خوبی به دست آمد.
 در جشنواره هشتم نزدیک به ۲۰۰ شخصیت برجسته فرهنگی هنری به‌عنوان داور، دبیر، استاد، دبیر افتخاری و مشاور حضور داشتند که همه این‌ها مدیون وزیر محترم بهداشت و رییس جشنواره، آقای دکتر فراهانی معاون فرهنگی دانشجویی وزارت که انصافاً مثل یک کارشناس همیشه پای‌کار بودند و خود یک چهره فرهنگی و ارزشمندی هستند و با نوآوری‌هایی که در جشنواره داشتند، برای ما الگو بودند.
همه این‌ها کار را به جایی رساند که ما بتوانیم در قالب سفیران فرهنگی جشنواره، برای تبلیغ خود جشنواره از دانشگاه‌ها کمک بگیریم؛ در این جشنواره بیش از هزار کادر اجرایی داشتیم از معاونین فرهنگی تا کارشناسان و دانشجویان که عاشقانه و باعلاقه ویژه‌ای پای‌کار آمدند. نمونه آن همین دانشگاه بوشهر بود که تفاوت حضور دانشجویان نسبت به جشنواره هفتم بسیار مشهود است و ثبت بیش از ۸۰۰ اثر در جشنواره هشتم نشان از این دارد که دانشگاه بوشهر قوی‌تر از سال قبل عمل کرده و همه این‌ها به همت رئیس محترم دانشگاه، آقای دکتر رئیسی، مسئول محترم نهاد رهبری حاج‌آقا دشتی، معاون دانشجویی فرهنگی مهندس محمدی، مدیر سابق فرهنگی دکتر حمیدی و کارشناس فرهنگی خانم دشتی بوده است که دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در رتبه‌ای قرارداد که ان‌شاءالله در سال‌های بعد بتواند هم‌طراز با دانشگاه‌های بالاتر و برتر از جهت بودجه و امکانات رقابت کند.
دانشجویان بوشهر چیزی از دانشگاه‌های دیگر کم ندارند و با یک همت بیشتر با کمک‌های بیشتر دانشگاه مطمئن هستم در جشنواره نهم شاهد رتبه‌های برتر بیشتری از بچه‌های بوشهر خواهیم بود؛ و من در بوشهر حضور پیدا کردم که به این بچه‌ها تبریک بگویم و به مسئولین دانشگاه بگویم که ما حواسمان به دانشگاه‌های کم برخوردار هست و خوشحالیم که این‌یکی دو روز در خدمت دانشجویان هستیم و حرف‌ها و درد دل‌های آنان را می‌شنویم و به وزارتخانه انتقال می‌دهیم.
فرمودید جشنواره هشتم را شما با تمام توان اجرا کردید آیا به اهداف ترسیم‌شده در جشنواره رسیده‌اید و اساساً جشنواره نهم چه تفاوت‌هایی با جشنواره هشتم خواهد داشت و چه برنامه‌های ویژه‌ای برای این جشنواره در نظر گرفته‌شده است؟
 من خوشحالم که جشنواره هشتم فرهنگی وزارت بهداشت در جایگاه خودش یکی از بزرگ‌ترین جشنواره‌های ملی و در فضای مؤسسات آموزش عالی و دانشگاه‌های کشور که نزدیک به ۴ میلیون دانشجو دارند توانست برگزار شود و برای اولین بار در طول عمر وزارت بهداشت نزدیک به هزار و ۵۰۰ دانشجوی نخبه در فضای فرهنگی هنری در مجموعه پردیس تئاتر تهران گرد هم بیایند و اجراهای زنده داشته باشند و جشن‌ها و برنامه‌ها و دوره‌های آموزشی برگزار کنند و اختتامیه داشته باشیم.
آن‌هایی که دست‌اندرکاران جشنواره بودند می‌گفتند که جشنواره شما هم‌طراز جشنواره فجر پیش می‌رود و مجری‌ها، برنامه‌ها و داوران حرفه‌ای بودند و دیدیم که هر چه قدر به بچه‌ها بها بدهیم آن‌ها هم پای نظام و انقلاب هستند؛ مهم این است که به این بچه‌ها اهمیت بدهیم و توجه خودمان را به آنان جلب کنیم و مطمئن باشیم هر جا نیاز باشد به خواسته‌های نظام و رهبری جواب مثبت می‌دهند.
مطمئن باشیم جشنواره نهم با درس گرفتن از تجربیات جشنواره هشتم کم نقص تر از جشنواره‌های قبلی برگزار خواهد شد و اگر هم بشود یک تجدیدنظر در آثار و بخش‌ها داشته باشیم زیرا زیاد بودن بخش‌های جشنواره و تعداد رشته‌ها، مقداری ما را اذیت کرد و احتمال تغییر و تحول در رشته‌ها وجود دارد.
یکی از اشکالاتی به جشنواره گرفته می‌شود این است که دانشگاه‌های کم برخوردار مثل بوشهر در رتبه‌بندی و ارزشیابی هم‌طراز دانشگاه‌های برخوردار و تیپ یک ارزیابی می‌شوند؛ برای رفع این مشکل چه تدابیری در نظر گرفته‌اید؟
 اول اینکه من دوست دارم واژه کم برخوردار را کم‌کم حذف کنیم زیرا اگر ما در وزارت بهداشت از هیچ برخورداری‌ بهره‌مند نباشیم، بزرگ‌ترین سرمایه ما دانشجویان هستند و باوجود بچه‌های خوب دانشجو در دانشگاه‌ها هیچ دانشگاه کم برخوردار نداریم اما این برخورداری بعضاً به‌واسطه بودجه‌بندی است که این هم خوشبختانه جوری برنامه‌ریزی‌شده که سهمیه‌هایی که به دانشگاه‌ها داده می‌شود برحسب تعداد دانشجویان است و قاعدتاً به دانشگاه‌های بزرگ سهمیه بیشتری داده می‌شود.
 تا جایی که یاد دارم دکتر فراهانی و دکتر علامه به دنبال این هستند که عدالت در تقسیم بودجه‌ها طوری برقرار شود که دانشگاه‌های کم برخوردار به جهت مادی برخوردار شوند اما به‌هرحال ضعف‌هایی خواه‌ناخواه در بحث مشکلات مادی داریم ولی احساس می‌کنیم باید رؤسای دانشگاه‌ها بیشتر به فضای فرهنگی علاقه نشان دهند و با یک برنامه‌ریزی خوب تا جایی که امکان دارد از بعضی هزینه‌های غیرضروری کم شود و به فضای فرهنگی تزریق شود و از سوی دیگر وزارت خانه نیز از هیچ تلاشی برای اینکه دانشگاه‌ها بتوانند از فضای بودجه بهره بهتری ببرند دریغ نخواهد کرد چون احساس می‌کنیم اگر دانشجویان بخواهند وارد فضای بهتری شوند نیاز به آموزش دارد و باید هزینه‌های آموزش از جایی تأمین شود.
 به‌عنوان آخرین سؤال اگر بخواهید به دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بوشهر توصیه‌ای داشته باشید به آنان چه می‌گوید؟
 بزرگ‌ترین توصیه من این است که این بچه‌ها قدر خودشان را بدانند واقعاً سرمایه‌های بزرگی هستند که شاید همین‌الان هم شناسایی نشده باشند. این بچه‌ها اگر قدر خودشان را بدانند و توکل بر خدا کنند و در کنار این فضای خوب و همدلی که ایجادشده بتوانند به امید خدا خوب پیش بروند و خودشان را خوب نشان بدهند زیر سایه حمایت‌های مسئولان دانشگاه و مسئولان فرهنگی و با حضور کارشناسان خوب مطمئن باشیم که این‌ها حرف‌هایی برای گفتن دارند.
 امیدوارم که این همدلی و هم‌زبانی بین دانشجو و دانشگاه بتواند یک مثلث خوبی با سه ضلع همکاری، هماهنگی و همدلی تشکیل دهد. ان شاء الله این بچه‌ها ضمن این‌که قدر خودشان را می‌دانند بدانند که از دانشگاه‌های تهران و شیراز و تبریز و دانشگاه‌های بزرگ چیزی کم ندارند و باید از آن لاک خجلت و تواضع بسیار زیادشان دربیایند و خود را هم‌طراز دانشگاه‌های بزرگ بدانند و آنجاست که از هیچ رقابتی حراست نخواهند داشت و مطمئن باشند از بهترین‌های کشور هم خواهند بود.
 بسیار ممنونم که در این گفت‌وگو شرکت کردید.
 من هم از شما بسیار سپاسگزارم.
انتهای پیام/ س. ر 2050
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
معاون.مدیرکل     وزارت.بهداشت     فرهنگی     جشنواره.فرهنگی        

تاریخ بروز رسانی:   16 خرداد 1396

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >