سرطان پستان، یکی از سرطان‌های شایع در زنان است

7 امرداد 1396
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: یکی از سرطان‌های شایع زنان، سرطان پستان است که به علت رشد زیاد سلول‌های غیرطبیعی در پستان می‌باشد.

مهندس علیرضا یوسفی افزود: با تغییر روند بیماری‌ها از واگیر به غیر واگیر در سال‌های اخیر شاهد افزایش چشم‌گیر بیماری‌های غیر واگیر ازجمله سرطان‌ها هستیم.

وی با اشاره به اینکه سرطان پستان در زنان رتبه اول را دارد تصریح کرد: هرچه سن یک زن بالاتر می‌رود احتمال دارد که بیشتر به سرطان پستان مبتلا شود و همچنین احتمال سرطانی شدن توده پستانی در زنان سالمند و زنان در دوران یائسگی بیشتر است.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه ادامه داد: این توده‌های پستانی ممکن است کیست‌هایی نظیر توده‌های خوش خیم پستان (غدد) و یا لخته‌های خونی باشند که معمولاً خطرناک نیستند. همچنین این توده‌های کاذب ممکن است در اثر تغییرات هورمونی ایجاد شوند که درواقع اصلاً آن‌ها توده (غده) نیستند. درهرحال همه توده‌های پستانی باید توسط پزشک معاینه و اقدامات لازم تشخیصی انجام شود.
کارشناس واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز گفت: در دو نوع تومورهای خوش خیم و بدخیم، رشد سریع و زیاد سلول‌ها وجود دارد؛ روند زیادشدن سلول‌ها در تومورهای خوش خیم در مرحله مشخصی متوقف می‌شود و در تومورهای بدخیم این رشد به‌صورت غیرقابل‌مهار ادامه می‌یابد تا حدی که در صورت عدم درمان، تمامی قسمت‌های بدن را تحت تأثیر قرار داده و از کار می‌اندازد.
فاطمه شریف تصریح کرد: باید بدانید که همیشه توده‌های سرطانی متفاوت از توده‌های خوش خیم نیستند، توده‌های سرطانی و توده‌های غیر سرطانی یا همان خوش خیم ممکن است با یکدیگر اشتباه گرفته شود، زنان غالباً فکر می‌کنند وقتی توده‌ای سرطانی باشد آن را به‌صورت توده‌ای سفت احساس می‌کنند که به اطراف حرکت نمی‌کند، بنابراین همیشه نمی‌توان گفت که توده‌های سفت سرطانی و توده‌های نرم بی‌خطر هستند.
این کارشناس اظهار داشت: شایع‌ترین نوع سرطان پستان، سرطان از منشأ مجاری شیری است و ازآنجاکه این نوع بافت بیشتر در یک‌چهارم بالایی و خارجی پستان وجود دارد، در حدود نیمی از سرطان‌های پستان در ربع فوقانی و خارجی آن یافت می‌شوند.
فاطمه شریف ادامه داد:: توده یا تومور پستان، ترشح از نوک پستان-، تغییرات پوستی پستان، تغییرات نوک پستان-، بزرگی غدد لنفاوی زیر بغل، تغییر در اندازه پستان، تهاجم به اعضای دیگر را می‌توان از مهم‌ترین علایم سرطان پستان نام برد.
کارشناس واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: برخی از زنان که سالیان زیاد در پستان خود کیست داشته‌اند نباید تصور کنند که این کیست‌ها نگران‌کننده نیستند چراکه ممکن است کیست‌ها هم دچار تغییراتی شده و به توده‌های سرطانی تبدیل شوند.
مهم‌ترین عواملی که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می‌شوند
وی تصریح کرد: سابقه فامیلی ابتلا به سرطان پستان بخصوص در مادر، خواهر یا دختر، سابقه سرطان پستان در خود فرد، سن اولین زایمان بیشتر از 35 سال، نازایی-، بلوغ زودرس، یائسگی دیررس، چاقی پس از یائسگی از مهم‌ترین عواملی هستند که باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان می‌شوند.
کارشناس واحد سلامت خانواده به سه روش شناخته‌شده برای تشخیص زودرس سرطان سینه اشاره کرد و گفت: خودآزمایی پستان، معاینه پستان توسط پزشک و ماموگرافی از روش‌های مهم تشخیص سرطان سینه هستند.
فاطمه شریف افزود: سن بالا، سطح بالای استروژن در خون زنان قبل از یائسگی، سابقه سرطان پستان در فامیل، سابقه قبلی ابتلا به سرطان سینه، افزایش مواجهه زنان با هورمون استروژن، اضافه‌وزن و چاقی خصوصاً بعد از یائسگی، مصرف الکل، نوع تغذیه، زندگی کم‌تحرک و فعالیت بدنی کم از مهم‌ترین عوامل خطرساز در سرطان پستان است.
ترشحاتی که شک به وجود سرطان را برمی‌انگیزد
وی افزود: ترشحات خونی و آبکی، ترشحاتی که خود به خودی و بدون فشار خارج می‌شوند، ترشحاتی که از یک پستان و از یک مجرای نوک پستان خارج می‌شوند، ترشحاتی که همراه با توموری در پستان باشند ازجمله ترشحاتی هستند که شک به وجود سرطان را برمی‌انگیزد.
این کارشناس تأکید کرد: همه خانم‌ها باید توجه کنند که هرزمانی که در پستان‌های خود توده‌ای جدید یافتند باید فوراً به پزشک مراجعه کنند تا نگرانی‌ها برطرف شود، چراکه ممکن است این توده از همان کیست‌های قدیمی نباشد.

انتهای پیام/ م.ن 3080

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
سرطان.پستان     فرهنگ.سلامت     مهندس.علیرضا.یوسفی     فاطمه.شریف     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.گناوه    

تاریخ بروز رسانی:   7 امرداد 1396

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >