گواهینامه حلال یا نشان حلال چیست؟

4 شهريور 1396
کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: حلال به‌عنوان یک استاندارد جهانی، معیاری از کیفیت غذای سالم و بهداشتی در جهان، عاملی برای توسعه مبادلات محصولات و صنایع غذایی در بین کشورهای اسلامی و غیر اسلامی است.

مهندس نسرین قاسمیان افزود: حلال، یک واژه عربی است و"به چیزی که مجاز است و چیزی که پذیرفته است گفته می‌شود" و به عبارتی، چیزی که برای مسلمانان مجازاست..
وی تصریح کرد: رعایت استانداردهای حلال به‌ویژه برای واردات محصولات به کشورهای اسلامی و مصرف جوامع مسلمان در کشورهای غیر اسلامی ضروری است. بر اساس قرآن و تعلیمات حضرت محمد (ص) به مواد غذایی و یا محصولی که براي مصرف همۀ مسلمانان مناسب باشد، اطلاق می‌شود.
مهندس نسرین قاسمیان گفت: غذاي حلال به خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی اطلاق می‌شود که بر اساس قوانین اسلام مجاز دانسته شده است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: غذاي حلال براي سلامتی مصرف‌کننده و جامعه بی‌ضرر است و در هر مرحله از تولید تا مصرف عاري از نجاسات و ترکیبات حرام است و همچنین الزامات مربوط به بهداشت, ایمنی و مناسب بودن ماده غذایی نیز در آن رعایت شده است.
مهندس قاسمیان در خصوص گواهینامه حلال یا نشان حلال اظهار داشت: حلال عنوان مجموعه‌ای از نام نشان‌های تجاری (برند) است که بر محصولات غذایی درج می‌شود و این نام برگرفته از معنی غذای حلال است که در دین اسلام آمده است و اولین بار محصولات غذایی حلال در کشور مالزی به وجود آمده است.
وی افزود: در چند سال اخیر این علامت تجاری غذایی به‌صورت یک علامت جهانی از طرف کشورهای اسلامی در دنیا معرفی‌شده‌ است به‌طوری‌که در کشورهای غیر اسلامی نیز از استقبال خوبی برخوردار شده است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان بابیان حوزه‌های محصولات حلال گفت: حوزه صنعت حلال به دو بخش محصولات و خدمات تقسیم می‌شود و بخش محصولات خود به دو زیر بخش مواد غذایی و غیر غذا که شامل مواد آرایشی و دارویی، چرم و غیره و خدمات شامل بانکداری، توریسم، رسانه و سرگرمی می‌شود.
وی بیان کرد: هدف از تدوین و اجرای استانداردهای حلال تعیین الزامات و ویژگی‌های پایه برای انطباق مواد اولیه و فرآورده‌های غذایی، در هر مرحله از زنجیره غذایی با احکام و قوانین اسلام، منطبق با الزامات مذهب فقه جعفری علیه‌السلام و دستیابی به یکنواختی و اندازه‌گیری آزمون آزمایشگاهی و ایجاد طرح‌های تأیید صلاحیت به‌منظور تسریع تبادل مواد کالاهای تولیدی در جهان اسلام است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان تصریح کرد: امید است با اجرای فعالیت‌های استانداردهای حلال، کشور جمهوری اسلامی ایران بتواند سهم قابل‌توجهی از این تجارت را از طریق صادرات غیرنفتی به خود اختصاص دهد.

انتهای پیام/ س. غ

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
گواهینامه.حلال     معاونت.غذادارو     مهندس.نسرین.قاسمیان    

تاریخ بروز رسانی:   4 شهريور 1396

تعداد بازدید:   ۳

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >