معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه:
طرح آهن یاری و توزیع مکمل ویتامین دی در گناوه انجام می‌شود

24 مهر 1396
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: طرح آهن یاری و توزیع مکمل ویتامین دی جهت دانش آموزان مقاطع متوسطه اول و دوم سطح شهرستان گناوه انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، مهندس علیرضا یوسفی افزود: وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی توجه ویژه‌ای بر امر پیشگیری و بهداشت دارد و بر این اساس گروه‌های در معرض خطر بیش‌ازپیش موردتوجه قرار می‌گیرند.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: در طرح آهن یاری و مکمل ویتامین دی که لازمه رشد و تأمین سلامتی بدن هستند، این مکمل‌ها به‌صورت رایگان در اختیار دانش آموزان قرار می‌گیرد تا با استفاده از بیماری‌هایی مانند کم‌خونی و پوکی استخوان که بیشتر در سنین میانسالی خود را نشان می‌دهد پیشگیری شود.
وی تصریح کرد: کم‌خونی یا فقر آهن شایع‌ترین نوع کم‌خونی بوده و ناشی از کمبود آهن در تغذیه، دفع بیش‌ازحد خون در بلندمدت و یا سوء جذب آهن است.
این مقام مسئول ادامه داد: نوجوانان به دلیل اینکه در یک جهش رشدی قرار دارند استفاده از ریز مغزی‌ها و ویتامین‌ها بخصوص مکمل ویتامین دی و آهن به رشد آنان کمک می‌کند.
وی عنوان داشت: غذایی که در خانه تهیه می‌شود برای کودکان و نوجوانان بسیار مفید است که مادران باید در انتخاب نوع غذا دقت کنند
مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه نیز ضمن اشاره به علایم کم‌خونی افزود: احساس سستی، خستگی، سرگیجه، ابتلای مکرر به بیماری‌های ویروسی مثل سرماخوردگی، سوزن سوزن شدن دست پا و... از عمده‌ترین علایم کم‌خونی یا فقر آهن می‌باشد.
اسماء صیاد نیک افزود: اسفناج، حبوبات، جگر، زرده تخم‌مرغ، میوه‌های خشک به‌خصوص زردآلو و دانه‌های روغنی از مهمترین منابع تأمین آهن هستند.
وی با اشاره به توزیع قرص آهن برای رفع کمبود آهن بدن در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم شهرستان گناوه افزود: قرص آهن فرفولیک حاوی 60mg آهن و 400 میکروگرم اسیدفولیک می‌باشد به‌صورت هفتگی و به مدت 4 ماه در مدارس دخترانه متوسطه اول و دوم توزیع می‌شود.
این کارشناس ادامه داد: ویتامین D نیز یکی از ویتامین‌های محلول در چربی است که به آن ویتامین آفتاب هم گفته می‌شود، زیرا در اثر تابش نور خورشید ویتامین D در پوست ساخته می‌شود.
اسماء صیاد نیک تصریح کرد: ویتامین D سبب رشد و استحکام دندان و استخوان می‌شود و از بیماری‌های غیر واگیر ازجمله دیابت، انواع سرطان‌ها، بیماری‌های قلبی عروقی، ام‌اس و آلرژی جلوگیری می‌کند.
مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: زرده تخم‌مرغ، روغن کبد ماهی، ماهی‌های چرب مثل سالمون، شیر و لبنیات، قارچ و ... از مهمترین منابع تأمین ویتامین D هستند.
وی اظهار داشت: برنامه توزیع ویتامین D به مدت 9 ماه (هرماه یک عدد قرص 50000 هزار واحدی) در مدارس دخترانه و پسرانه متوسطه اول و دوم اجرا می‌شود.
گفتنی است در برنامه که به مناسبت افتتاحیه طرح مکمل ویتامین D و آهن یاری انجام شد، والدین دانش آموزان با پهن کردن سفره صبحانه سالم و استفاده از مواد غذایی که منابع ویتامین D و آهن هستند به امر تغذیه سالم تأکید کردند.

انتهای پیام/ م.ن 3080

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
آهن‌یاری     معاون.بهداشتی     مهندس.علیرضا.یوسفی     کارشناس.تغذیه     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   24 مهر 1396

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >