دکتر افروزه نامی افزود: آرتروز یا به زبان دقیقتر آرتریت دژنراتیو مهرههای گردن، بیماری است که در آن به علت تغییراتی که در غضروف مفصلی، بافت دیسک بین مهرهای و رباطهای اطراف مهرهها به وجود میاید این ساختمانها نمیتوانند بهدرستی فعالیت کنند و نتیجه آن دردناک شدن گردن و محدود شدن حرکات آن است.
وی تصریح کرد: این بیماری بیشتر در افراد میانسال و مسن دیده میشود و درد معمولاً در پشت سر و گردن و بین دو کتف حس میشود.
متخصص ارتوپد بیمارستان توحید جم اضافه کرد: این درد بخصوص بعد از مدتی بیحرکت بودن سر ایجاد میشود مثلاً وقتی فرد بعد از مدت طولانی کتاب خواندن یا کار با کامپیوتر یا نوشتن میخواهد سرش را به طرفین بچرخاند احساس میکند گردنش خشکشده و حرکت دادن آن مشکل و دردناک است.
این پزشک ارتوپد اظهار داشت: از مشخصات این بیماری ایجاد استخوانهای اضافی در اطراف مهرهها است که به آنها استئوفیت میگویند و گاهی اوقات این استئوفیت ها در مسیر ریشههای عصبی که در حال خروج از کانال نخاعی هستند ایجاد میشوند و در این صورت ممکن است علایم فشار به ریشههای عصبی بهصورت درد انتشاری در اندام فوقانی، علایم حسی و یا حرکتی هم ایجاد شود.
دکتر نامی عنوان داشت: معمولاً پزشکان از رادیوگرافی برای کمک به تشخیص بیماری کمک میگیرند، در رادیوگرافی مهرههای گردنی، دیده میشود که فاصله بین مهرهها کاهشیافته است، استخوانهای اضافه یا استئوفیت ها در لبههای مهرهها دیده میشوند، این تغییرات در مفاصل پشتی بین مهره فاست (Facet) هم دیده میشود.
وی از ورزش کردن بهعنوان یکی از راههای پیشگیری و درمان آرتروز نام برد و عنوان داشت: درصورتیکه هنوز دچار این مشکل نشدهاید میتوانید با اجرای تمرینات منظم ورزشی بدن خود را در برابر این مشکل بیمه کنید و در صورت ابتلا نیز انجام منظم یک سری از ورزشهای نرمشی کتف، گردن، سر و ... توصیه میشود.
دکتر افروزه نامی اظهار داشت: گرم کردن گردن، استفاده از گردنبند طبی، انجام فیزیوتراپی، دارو و جراحی از دیگر راههای درمان این بیماری است
انتهای پیام/ آ.پ 3020