7 خرداد 1397روزهداری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نهتنها ضامن سلامت انسان نیست، بلکه میتواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه؛ کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی این شبکه عنوان داشت: متأسفانه گاهی شاهد این مسئله هستیم که برخی از روزهداران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن، افزایش سطح چربیهای خون، از کنترل خارج شدن بیماری دیابت، فشارخون و مشکلات گوارشی و ... میشوند، به همین دلیل ضرورت دارد تا روزهداران عزیز با اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک آشنا شوند. اسماء حسنزاده گفت: غذای مصرفی در ماه مبارک رمضان باید ساده باشد و نباید خیلی با غذای روزمره فرد تفاوت داشته باشد و حتماً همانند سایر اوقات سال، 3 وعده غذایی داشته باشد (افطار، شام؛ سحری) درواقع نیاز به حذف هیچیک از وعدههای غذایی نیست، اما یک فرد روزهدار باید حداقل 20 درصد کمتر از ماههای دیگر سال غذا بخورد زیرا این موجب میشود تا بدن او فرصت سوزاندن چربیهای اضافی را بیابد. وی افزود: تنوع غذا باید حفظ شود، درواقع غذای فرد روزهدار باید شامل 5 گروه اصلی غذایی نان و غلات، میوهها، سبزیها، شیر و لبنیات، گوشت، تخممرغ و حبوبات باشد، همچنین غذاهای پر فیبر (حاوی الیاف طبیعی گیاهی) در برنامه غذایی مهم میباشند و شامل میوهها، سبزیجات، حبوبات و غلات هستند که خاصیت مهم این مواد فیبردار زد سرطانی بودن آنها میباشد. کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی شبکه بهداشت و درمان گناوه یادآور شد: در فاصله افطار تا سحر، آب و مایعات فراوان (حداقل 8 لیوان) نوشیده شود زیرا این کار برای جلوگیری از یبوست و رفع آن، دفع سموم و مواد زائد از بدن و تنظیم سوختوساز بدن، خصوصاً در بیمارانی که کلیههای سنگساز دارند مهم و موردنیاز است. حسنزاده ادامه داد: از گوشتی که چربی آن جداشده، مرغ بدون پوست و لبنیات کمچرب استفاده کنید و سعی نمایید که از چربیهای حیوانی استفاده نشود زیرا دارای چربی اشباع هستند که بهنوبه خود باعث افزایش میزان کلسترول خون میشوند. وی گفت: از روغنهای جامد برای پختوپز استفاده نشود، بهجای آن سعی شود که غذاها بهصورت آب پز، بخارپز و کبابی طبخ شود و یا از روغنهای مایع گیاهی مانند انواع روغنهای کانولا به مقدار کم استفاده گردد. کارشناس تغذیه و رژیمدرمانی شبکه بهداشت و درمان گناوه ضمن اشاره به این مسئله که هرگز افطار نباید با آب سرد، غذاهای سرد و غذاهای پرچرب آغاز شود افزود: مصرف زولبیا و بامیه در وعده افطار باعث افزایش قند و چربی میشود و به همین دلیل مصرف اینگونه مواد محدود و بهجای آن باید افطار را با خرما، کشمش، عسل و بهطورکلی با یک قند طبیعی آغاز کنید همچنین خوردن چای کمرنگ، شیر گرم و فرنی، شیر برنج، حلیم کمروغن نیز در آغاز افطار مناسب هستند. انتهای پیام/ م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 7 خرداد 1397