10 تير 1397از بین رفتن تعادل دمایی بین حرارت ناشی از سوختوساز بدن و گرمای دریافتی از محیط با گرمای دفع شده از بدن باعث وقوع گرمازدگی میشود. به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه؛ کارشناس مسئول بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: سوختوساز طبیعی بدن و تبادل حرارتی با محیط دو فاکتور اصلی تأثیرگذار در تغییر دمای بدن انسان میباشد، اگر میزان حرارت تولیدشده توسط سوختوساز بدن و گرمای دریافت شده از محیط بیش از توانایی بدن برای دفع آن باشد این تعادل دمایی از بین رفته و تنشهای حرارتی در انسان به وجود میآید که در اصطلاح به نام گرمازدگی در بین مردم شناخته میشود. مهندس مجید یزدانی افزود: عوارض ناشی از گرمابه دو گروه عوارض خفیف مثل سوختگی پوست و جوشهای گرمایی و عوارض شدید مثل کرامپ عضلانی، گرمازدگی، خستگی گرمایی و سنکوپ گرمایی تقسیم میشود. وی ادامه داد: نکتهای که حایز اهمیت است، اینکه درجه حرارت محیط تنها فاکتور تأثیرگذار در احساس گرما برای فرد نمیباشد، بلکه رطوبت هوا نیز میتواند نقش مؤثری در ایجاد حالت گرمازدگی یا هیپوترمی داشته باشد بهطوریکه حتی در درجه حرارتهای معمول (پایینتر از 30 درجه سانتیگراد) نیز رطوبت هوا میتواند شرایط را برای آسیبهای ناشی از گرما مهیا نماید. کارشناس مسئول بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تصریح کرد: از عوارض گرمازدگي میتوان به درد، گرفتگي عضلاني و خستگي اشاره کرد که اين عوارض به علت از دست دادن آب و نمک بدن به وجود میآید. مهندس یزدانی اظهار داشت: حمله گرمايي از ديگر عوارضي است که بر اثر از دست دادن مکانيسم تنظيم گرمايي بدن خودش را نشان میدهد و شخص بيمار حتي ممکن است دچار خوابآلودگی و اغما شود. این کارشناس گفت: از جمله عوامل تأثیرگذار در شدت بروز تنشهای حرارتی میتوان به سن اشاره نمود بهطوریکه وقتی سن فرد از 40 سال بالاتر رود، تطابق وی با گرما کم شده و بالای 60 سال تطابق پیدا نمیکند. وی افزود: از نظر جنسیتی مردان به دلیل تعریق بیشتر و از دست دادن آب و املاح بدن در معرض خطر بالاتری هستند. کارشناس مسئول بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه ادامه داد: از جمله عوامل مؤثر دیگر وزن میباشد، هرچقدر بافت چربی بدن بیشتر باشد، بیشتر از دفع حرارت بدن جلوگیری میکند. وی عنوان داشت: پزشکان توصيه میکنند که مردم در هواي گرم تابستان از مايعات و آبمیوه زياد استفاده و از مصرف قهوه، چاي و انواع کولاها خودداري کنند، زيرا اين مواد باعث از بين رفتن بيشتر آب بدن میشوند، همچنين استفاده از سبزیها و میوهها در تابستان بهجای غذاهاي پرچرب و دير هضم يا داراي پروتئين بالا بسيار ضروري میباشد. مهندس یزدانی تأکید کرد: جهت پیشگیری از گرمازدگی برای افراد شاغل بهرهگیری از چرخه کار- استراحت مفید میباشد که با توجه به میزان انرژی مصرفی افراد و نوع کار و خصوصیات شرایط جوی محل، درصد زمان کار و درصد زمان استراحت افراد در طول شیفت کاری تعیین میشود. این کارشناس ادامه داد: همچنین استفاده از محلول آب با نمک خوراکی به میزان یکدهم درصد جهت جبران املاح ازدسترفته بدن مطلوب است. کارشناس مسئول بهداشت حرفهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه افزود: لازم به توضیح است با عنایت به اینکه استان بوشهر به دلیل بالا بودن رطوبت هوا راهی برای خنک نمودن هوای محیط بهجز استفاده از کولرهای گازی وجود ندارد باید بهگونهای مدیریت شود که با خرید کولرهای گازی سازگار با آبوهوای این منطقه و همچنین داشتن برچسب انرژی با رعایت صرفهجویی در مصرف انرژی ضمن کاهش هزینههای تحمیلشده به اقتصاد خانواده، امکان بهرهمندی همه شهروندان در زمان پیک مصرف انرژی برق از این زیرساخت فراهم شود. انتهای پیام/ م.ن 3080 با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 10 تير 1397