19 شهريور 1397کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت بوشهر گفت: مصرف نمک یددار تصفیهشده راهکار اصلی پیشگیری و کنترل اختلالات ناشی از کمبود ید است. محمدصادق موجی عنوان داشت: برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون و بیماریهای قلب و عروقی نمک باید کممصرف شود ولی همان مقدار کم حتماً از نوع یددار و تصفیهشده باشد. کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت گفت: فریب تبلیغات خلاف واقع افراد سودجو و غیرمتخصص در خصوص مصرف انواع نمکهای غیریددار از جمله نمک دریا، نمک دریاچه؛ نمک دریاچه ارومیه، سنگ نمک، نمک کوه که بعضاً تحت عنوان نمک سنتی یا نمک اسلامی و باقیمت بالا به فروش میرسند را نخورید. محمدصادق موجی اعلام داشت: استفاده از سنگ نمک در هیچیک از مراحل پخت غذا و یا تهیه چاشنیها (خیساندن برنج، نمکسود کردن، تهیه انواع شورها و ترشیها و ....) غذا به این دلیل که فاقد ید بوده و درعینحال دارای انواع ناخالصیهای محلول و غیر محلول (گچ، ماسه، شن و ....، سرب، کادمیوم، جیوه و ....) است مجاز نمیباشد. وی اضافه کرد: نمک دریا تصفیهشده نبوده و حاوی انواع ناخالصیها از جمله مواد نامحلول مانند شن، ماسه، خاک، گچ و مواد آلودهکننده و مواد محلول سختی مانند کلیسم، منیزیم، فلزات سنگین مثل سرب، جیوه، آرسینک و کادمیوم است و میتواند عوارض نامطلوبی در دستگاه گوارش، کبد، کلیهها و ریهها ایجاد کند و منجر به بروز مسمومیت شود. این کارشناس عنوان داشت: نمک دریا فاقد ید کافی مطابق با استاندارد اعلامشده برای پیشگیری از گواتر و اختلالات ناشی از کمبود ید میباشد. موجی بیان کرد: نمک یددار تصفیهشده را در ظروف درب دار و تیره و به دور از نور و حرارت نگهداری نموده و در آخر طبخ به غذا اضافه کنید تا حرارت کمتری دیده و ید آن بهتر حفظ شود. انتهای پیام/ ا.س- ۳۰۰۰ با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید https://telegram.me/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 19 شهريور 1397