رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
مصرف خودسرانه داروها تهدید جدی برای سلامت است

6 آبان 1397
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مصرف بدون تجویز پزشک و خودسرانه داروها تهدید جدی برای سلامت است.

دکتر سهیل افرازی در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هرچند ممکن است بروز مسمومیت توسط برخی از داروها منجر به مرگ نگردد، اما مصرف مقادیر بالای این داروها می‌تواند منجر به بروز صدمات دائمی کبد و کلیه در فرد مسموم شود.
مصرف دارو و مقدار آن فقط با توصیه پزشک یا داروساز
دکتر افرازی افزود: مقدار داروها را باید بر اساس توصیه پزشک یا داروساز و نه بیشتر از آن مصرف نمایید چراکه با مصرف چند برابر مقادیر درمانی داروها به‌طور خودسرانه، نه‌تنها روند درمان شما سریع‌تر نمی‌شود بلکه دچار عوارض سوء و یا مسمومیت با داروها خواهید شد.
فرد مسموم با دارو را مجبور به حالت تهوع و استفراغ نکنید
وی خاطرنشان کرد: در برخورد با فرد مسموم غیر هوشیاری که در کنارش بسته‌های داروی خورده شده وجود دارد، ضمن حفظ خونسردی خود و عدم القاء استفراغ در این فرد، بسته‌های دارویی را همراه بیمار به بیمارستان ببرید.
دکتر افرازی با اشاره به درصد بالای مسمومیت‌های دارویی در کشور عنوان داشت: در آمار به‌دست‌آمده از مراکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم کشور کماکان درصد بالایی از مسمومیت‌ها یعنی در حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از کل مسمومیت‌های ثبت‌شده در این مراکز به مسمومیت دارویی تعلق دارد.
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مقادير بالاي برخي از داروهاي به‌ظاهر کم‌خطر، می‌تواند براي کودکان و افراد مسن كشنده باشد.
دارو را از دید و دسترس کودکان دورنگه دارید
دکتر افرازی خاطرنشان کرد: داروها را باید دور از ديد و دسترس كودكان و در ارتفاع بالا و در كمد مجهز به قفل نگه‌داری نماييد.
داروی خود را مقابل دیدگان کودکان نخورید
وی تصریح کرد: تا آنجا که امکان دارد داروهاي خود را در مقابل چشم كودكان نخوريد، چراکه كودكان از رفتار بزرگ‌سالان تقليد می‌کنند و ممكن است دور از چشم والدين داروها را به دهان ببرند.
به کودک تفهیم کنید که دارو با سایر خوراکی‌ها تفاوت دارد
دکتر افرازی افزود: درصورتی‌که به كودك خود دارو می‌دهید به او تفهيم كنيد كه اين دارو است و از بکار بردن كلماتي مثل آب‌نبات، شكلات و يا خوراكي به‌شدت پرهیز کنید.
بر مصرف داروی افراد پا به سن گذاشته خانواده نظارت کنید
رییس دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تأکید کرد: بر مصرف داروی افراد مسن خانواده نظارت داشته باشید چراکه ممکن است به دلیل بالا رفتن سن داروی خود را به‌اشتباه یا به‌طور تکراری مصرف نمایند.
دکتر سهیل افرازی گفت: تشابه ظاهری شکل داروها، ابتلا به فراموشی، عدم اطلاع از نام داروها، بی‌سوادی یا کم‌سوادی و یا خوانا نبودن مقادیر مندرج روی جعبه دارویی ازجمله عواملی است که نیاز به نظارت در سالمندان دارد.
در مسمومیت دارویی با سامانه تلفنی ۱۹۰ و اورژانس ۱۱۵ تماس حاصل نمایید
وی در پایان یادآور شد: در اغلب مسمومیت‌های اتفاقی و یا تعمدی با داروها، برای اطلاع از نحوه انجام اقدامات اولیه، هرچه سریع‌تر با شماره تلفن مرکز اطلاع‌رسانی داروها و سموم ۱۹۰ و یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید و بهتر است در صورت هوشیاری فرد مسموم، نام دارو یا داروهای مصرفی و مقدار هر یک از آن‌ها را از وی پرسیده و به کادر درمانی اطلاع دهید.

انتهای پیام/ ؟؟؟؟

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
مسمومیت.دارویی     دکتر.سهیل.افرازی     معاونت.غذا.دارو        

تاریخ بروز رسانی:   6 آبان 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >