متخصص مغز و اعصاب بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه:
سکته مغزی قابل‌درمان است

3 آذر 1397
متخصص مغز و اعصاب بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه گفت: سکته مغزی یکی از بیماری‌های شایع هست که منجر به ناتوانی شدید و مرگ در تمام دنیا شده و این ناتوانی به طبع، هزینه‌های زیادی برای دولت، بیماران و خانواده‌های آن‌ها دارد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه، دکتر ایمان سبزگلین افزود: سکته مغزی بیشتر به علت بسته شدن یا پاره شدن ناگهانی رگ اتفاق می‌افتد که بسته شدن معمولاً جزء سکته‌های ایسکمیک بوده و پاره شدن رگ هم جزء سکته‌های خونریزی دهنده یا هموراژیک می‌باشد، علایم سکته مغزی با توجه به محل درگیری مغز متفاوت بوده که شایع‌ترین آنها بی‌حسی و فلجی یک نیمه از بدن یا صورت، سرگیجه، عدم تعادل، مشکلات بینایی و اشکال در تکلم است.
دکتر سبزگلین ادامه داد: در صورت بسته شدن یا ایجاد لخته در رگ معمولاً این فرصت را داریم که اگر بیمار طی ۳ ساعت اول ایجاد سکته ایسکمیک در مغز مراجعه کرد و تشخیص داده شود، با داروهایی که به تازگی وارد بیمارستان‌های سطح استان و همچنین شهرستان گناوه شده، می‌توان مسیر بسته شده توسط لخته را باز کرد و این شانس را به بیمار داد که علایم بیماری به طور کامل بهبود پیدا کند.
وی اضافه کرد: عوامل خطر ایجاد سکته مغزی به دو دسته تقسیم می‌شوند، عوامل قابل تغییر و عوامل غیرقابل تغییر که عوامل غیرقابل تغییر شامل: سن بالا (مهم‌ترین عامل)، جنس (در سن پایین سکته هموراژیک در مردان بیشتر، در سن بالا سکته ایسکمیک درخانم ها بیشتر)، ژنتیک و نژاد و عوامل قابل تغییر شامل: چاقی، بی‌تحرکی، قندخون، فشارخون، چربی و کشیدن سیگار است.
این متخصص مغز و اعصاب توصیه کرد: چک کردن فشارخون در افرادی که به سن بلوغ رسیده‌اند مهم بوده و هدف از کنترل فشارخون، فشارخون کمتر از ۱۴ بر روی ۹ است یعنی اگر فشار خونی بالاتر از این میزان باشد باید درمان شود تا میزان سکته مغزی در آن فرد کاهش یابد که با مصرف صحیح دارو و اصلاح سبک زندگی امکان‌پذیر است.
وی اظهار داشت: bmi یا توده بدنی بالای ۲۵، فرد را در معرض خطر بیماری‌های قلبی، عروقی و سکته مغزی قرار می‌دهد که هرچه وزن فرد ایده‌آل‌تر باشد این خطر کمتر خواهد بود. در افراد چاق نیز معمولاً بی‌تحرکی زیادتر است و درنتیجه ریسک ابتلا به چربی، فشار خون و دیابت بیشتر می‌شود و از این طریق نیز یک ریسک ثانویه برای سکته مغزی ایجاد می‌کند.
در هفته ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی مداوم توصیه می‌شود یعنی فعالیتی که باعث افزایش ضربان قلب شود به طوری که فرد در طی هفت روز حداقل پنج روز و روزی ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی مداوم داشته باشد.
دکتر سبزگلین با اشاره به ترک سیگار در افراد سیگاری، بیان کرد: در هر سنی ترک دخانیات وجود داشته باشد برای فرد مفید خواهد بود چون بعد از مدتی ریسک مشکلات قلبی، عروقی و سکته مغزی برای فردی که‌ ترک کرده مانند یک فرد عادی می‌شود به همین دلیل در هر سنی توصیه به ترک‌سیگار مطرح است.
در دو ماه اخیر در بیمارستان امیرالمؤمنین (ع) گناوه تعداد مراجعین با سکته مغزی 12 نفر بوده که 4 نفر از بیماران در ساعت طلایی مد نظر (3 ساعت) مراجعه و تشخیص داده شده که هر 4 نفر از این بیماران داروی آلتپلاز دریافت نموده و با حال عمومی خوب ترخیص شده‌اند.
انتهای پیام/ م خ- کد 4030

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
سکته.مغزی     فرهنگ.سلامت     دکتر.ایمان.سبزگلین     بیمارستان.امیرالمومنین     شهرستان.گناوه        

تاریخ بروز رسانی:   3 آذر 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >