معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
اَنگ و تابوی ناشی از بیماری ایدز را از بین ببریم

11 آذر 1397
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با رفع انگ و تابوی ناشی از بیماری ایدز باید به جوانان کمک کنیم تا در صورت داشتن رفتارهای پرخطر، راحت‌تر برای آزمایش اقدام کنند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر؛ دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان در گفتگویی به مناسبت هفته اطلاع‌رسانی ایدز در چهارمین روز از این هفته که به نام دانشجویان و جوانان نام‌گذاری شده است افزود:‌ اچ‌آی‌وی یک بیماری عفونی قابل‌کنترل است که در صورت تشخیص و درمان به‌موقع، هم فرد می‌تواند طول عمر طبیعی داشته باشد و هم امکان انتقال بیماری به دیگران به حداقل ممکن می‌رسد.
وی تصریح کرد: بر اساس آمارهای گزارش‌شده در استان بوشهر از سال ۱۳۷۲ تا تاریخ آذر ۹۷ مجموعاً ۵۴۳ نفر آلوده به اچ آی وی شناسایی‌شده‌اند که ۸۵ درصد آنان را مردان و ۱۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.
دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان با بیان اینکه به‌صورت تخمینی حدود شصت‌هزار نفر در کشور مبتلا به عفونت ایدز هستند که در حال حاضر کمتر از نیمی از آن‌ها شناسایی‌شده‌اند افزود: تاکنون ۲۴۲ نفر وارد فاز پیشرفته‌ی بیماری و متأسفانه تعداد ۱۷۵ نفر نیز فوت‌شده‌اند.
دکتر خواجه‌ئیان گفت: بررسی موارد نشان می‌دهد که عمده‌ترین راه‌های انتقال آلودگی در استان شامل ۷۶ درصد از طریق اعتیاد تزریقی و ۱۵ درصد از راه برقراری روابط جنسی محافظت نشده می‌باشد و همچنین انتقال از مادر آلوده به کودک ۲ درصد موارد را تشکیل می‌دهد.
رییس مرکز بهداشت استان با تأکید بر انجام آزمایش و اطلاع از وضعیت آلودگی خودمان اظهار کرد: تست تشخیص سریع اچ آی وی در کمتر از ۲۰ دقیقه تنها با یک قطره خون از انگشت دست انجام می‌شود و به فرد این امکان را می‌دهد تا از وضعیت سلامتی خودآگاهی پیدا کند.
وی گفت: کیت‌های تست تشخیص سریع اچ آی وی در تمام شهرستان‌های استان در اختیار کلیه مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاه‌های سلامت قرار دارد و این امکان را به افراد می‌دهد تا در کمترین فاصله مکانی و در اسرع وقت بتوانند مورد آزمایش قرار گیرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درمان سریع را رکن اصلی پیشگیری از انتقال و گسترش آلودگی به اچ آی دانست و خاطرنشان کرد: هدف اصلی از شناسایی بیماران اتصال آنان به چرخه‌ی مراقبت و درمان در مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری می‌باشد که به ازای هر ۱ درصد افزایش درمان می‌توان ۱ درصد بروز اچ آی وی را کم کرد.
دکتر خواجه‌ئیان در پایان گفت: در استان بوشهر ۴ مرکز مشاوره‌ی بیماری‌های رفتاری در شهرستان‌های بوشهر- دشتستان – کنگان و عسلویه وجود دارد؛ که فعالیت‌های این مراکز در زمینه‌های آموزش، مشاوره، انجام تست اچ آی وی، مراقبت و درمان و پیگیری‌های درمانی بیماران زیر نظر متخصص بیماری‌های عفونی و تیم آموزشی مجرب می‌باشد.

انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰

با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
ایدز     معاون.بهداشتی     دکتر.عبدالمحمد.خواجه‌ئیان     معاونت.بهداشتی        

تاریخ بروز رسانی:   11 آذر 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >