11 آذر 1397معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: مصرف زیاد نمک، کلسیم را از استخوانها جدا کرده، باعث دفع آن از ادرار و در نتیجه منجر به پوکی استخوان میشود. اصغر نوروززاده عنوان داشت: نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوختوساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیامهای عصبی و کارکرد صحیح عضلات است ولی این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است. وی افزود: در حال حاضر مصرف نمک در غذاهای آماده به میزان زیاد مورداستفاده قرارگرفته و این میزان در کشور ما نیز بالا است که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم بوده و این در حالی است که میزان مصرف نمک در کشور ما ۲ تا ۳ برابر این مقدار برآورد شده است. نوروززاده اضافه کرد: در صورت تداوم مصرف زیاد نمک، مواد شور و اختلال در کارکرد کلیهها یا یکی از سیستمهای مربوط به دفع، نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و باعث ایجاد ورم در تمام و یا قسمتهایی از بدن میشود. وی بیان داشت: دریافت زیاد نمک علاوه بر افزایش فشارخون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده و آسم را در پی دارد. معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن شده که برای حفظ آن باید نمک را دور از نور، رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشههای رنگی و تیره نگهداری کرد. وی همچنین تأکید کرد: جهت اضافه کردن نمک به غذا در زمان طبخ، باید در انتهای پخت اضافه شود تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ گردد. انتهای پیام/ ا.پ ۳۰۲۰ با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید https://sapp.ir/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 11 آذر 1397