سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم:
عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامتی را شناسایی و برای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنیم/مثلث پاخ شهرستان دیلم تشکیل شد

26 آذر 1397
اولین جلسه روسای مثلث پاخ شهرستان دیلم (اندیشگاه سلامت، پیام گذاران سلامت و خانه مشارکت‌های مردمی) در شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم، سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم گفت: رویکرد تعیین‌شده در اولویت‌ها بایستی مبتنی بر مؤلفه‌های اجتماع محور و تأثیرگذار در سلامت باشد و باید تلاش کنیم سایر عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامتی را شناسایی و برای آن‌ها برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهیم.
مهندس ایرج زنده بودی اضافه کرد: به جهت حساسیت موضوع مؤلفه‌های اجتماعی مؤثر بر سلامت، معاونت اجتماعی و جلب مشارکت‌های مردمی در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر ایجادشده است که این وظیفه ما را بسیار سنگین‌تر از قبل می‌کند.
زنده‌بودی تصریح کرد: لازم است از بین مسایل و مشکلات شهرستان یک مشکل مهم که تقریباً همه ارگان‌ها و ادارات و نهادها و آحاد مردم را در بر گیرد انتخاب شود.
وی خاطرنشان کرد: ما به دیدگاه‌ها و نقطه نظرات اندیشمندان و صاحب‌نظران در این کارگروه‌ها احترام می‌گذاریم و هر اولویتی که به تأیید روسای مثلث پاخ برسد آن‌ها به دبیرخانه مجمع سلامت استان اعلام خواهیم کرد.
رئیس اندیشگاه سلامت شهرستان دیلم نیز گفت: هدف ما در اندیشگاه سلامت بررسی مسایل و مشکلاتی بوده است که به صورت ریشه‌ای، زنجیروار و ساختاری به سلامت جامعه مرتبط باشد.
دکتر محمدرضا پور ابراهیم افزود: در هر حوزه که با نگاهی اجمالی و گذرا به مشکلات مردم بنگریم ریشه همه آن‌ها به عدم آگاهی یا پایین بودن سطح دانش و آگاهی مردم و یا نداشتن مهارت لازم برای انتخاب شغل و نداشتن نقشه راه برای ادامه زندگی برمی‌گردد.
وی اظهار داشت: سبک ناصحیح زندگی، بروز سوانح و حوادث ترافیکی، وجود انواع بیماری‌های واگیر و غیر واگیر در سطح جامعه، طلاق، اعتیاد، نداشتن شغل مناسب، پایین بودن سطح فرهنگ جامعه همه و همه به نداشتن آگاهی و مهارت‌های لازم آحاد جامعه مرتبط می‌شود.
دکتر پور ابراهیم خاطرنشان کرد: در جلسات متعدد در اندیشگاه سلامت و بحث و تبادل‌نظر و مشاوره با اساتید دانشگاه و متخصصین مختلف در سطح شهرستان به این نتیجه رسیدیم تنها راه برون‌رفت از مشکلات امروز جامعه ما بالا بردن سطح آگاهی مردم و افزایش مهارت‌های زندگی است.
وی تأکید کرد: بر همین اساس راه‌اندازی و تأسیس یک مرکز تخصصی مشاوره‌ای، روانشناسی و روان‌پزشکی در شهرستان با رویکرد آموزش و مهارت افزایی در همه زمینه‌ها با حضور متخصصین حوزه‌های مختلف را پیشنهاد دادیم.
رئیس اندیشگاه سلامت شهرستان دیلم گفت: تأسیس و ایجاد این مرکز تخصصی می‌تواند گامی اساسی و زیربنایی در حل مسایل و مشکلات مردم منطقه باشد.
وی افزود: در این مرکز انواع مشاوره‌ها در زمینه‌های مختلف اجتماعی ازجمله اشتغال، ازدواج، طلاق، اعتیاد، زندگی مشترک، فرزندپروری، انتخاب رشته، انتخاب شغل، فرهنگ ترافیک و رانندگی، شهروند پروری، روانشناسی، روان‌درمانی و روان‌پزشکی و ... توسط متخصصین مربوط، به مراجعین داده خواهد شد.
رئیس شورای پیام گذاران سلامت شهرستان دیلم نیز در این نشست گفت: بایستی از این فرصت به وجود آمده برای شهرستان به خوبی استفاده کنیم و یک اولویت مهم و اساسی و ساختاری را انتخاب و به مجمع سلامت استان اعلام کنیم.
دکتر علی انگالی‌نژاد افزود: برای تأسیس این مرکز تخصصی لازم است پروپوزال طرح تهیه شود و همه ابعاد این طرح از اهداف، استراتژی‌ها، گروه‌های هدف، فعالیت‌ها و خدمات قابل‌ارائه به همراه هزینه‌های لازم در آن لحاظ شود.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان دیلم در ادامه این نشست گفت: با توجه به شناسایی و تأثیر 52 عامل مؤثر بر سلامت مردم و اهمیت موضوع اجتماعی شدن سلامت در ساختار بهداشت و درمان امری لازم و ضروری است.
مهندس انتقام عزیززاده افزود: ریز فاکتورهایی مثل دخانیات، الکل، کم‌تحرکی، شیوه‌های ناسالم تغذیه و استرس‌ها در بروز بیماری‌های غیر واگیر نقش بسزایی دارند و حوزه سلامت به‌تنهایی قادر به پیشگیری از این عوامل نیست و نیازمند همکاری همه نهادها و دستگاه‌های دولتی و گروه‌های مردم نهاد است.
وی بیان داشت: تأسیس و راه‌اندازی این مرکز تخصصی یک کار بزرگ و اساسی در حوزه اجتماعی شدن سلامت است و می‌تواند گامی مهم در سلامت جامعه و تربیت نسل‌های آینده داشته باشد.
انتهای پیام/ م.ب 3060
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید
https://sapp.ir/bpumspublicrelation


کلمات کلیدی:
مهندس.ایرج.زنده‌بودی     دکتر.محمدرضا.پورابراهیم     دکتر.علی.انگالی‌نژاد     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دیلم        

تاریخ بروز رسانی:   26 آذر 1397

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >