27 آذر 1397کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: مصرف نمک دریا به دلیل وجود فلزات سنگین همچون سرب، کادمیوم و جیوه تهدیدی جدی برای سلامت مردم است. تهمینه خلفی گفت: این فلزات سنگین باعث بروز انواع سرطان و بیماریهای کلیوی میشود و عوارض جبرانناپذیری به همراه دارد. خلفی افزود: متأسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع انواع نمک، سنگ نمک و نمک دریا با عنوان نمکهای طبیعی و داشتن خواص درمانی، تبدیل به یک تهدید مهم برای هممیهنان ما شده است. وی اظهار کرد: مصرف نمکهای غیر یددار و غیر تصفیه موجب بازگشت بروز عوارض جبرانناپذیر کمبودید و افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان، بیماریهای داخلی، کلیوی، گوارشی و سنگ کلیه را میشود. خلفی تصریح کرد: ناخالصیهای موجود در نمک دریا موجب جلوگیری از جذب آهن مواد غذایی شده و در مادران باردار موجب تشدید ابتلا به کمخونی فقر آهن میشود. کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان، بابیان اینکه کمبودید در همه گروههای سنی موجب بروز عوارض و بیماریهایی میشود، گفت: هر چه سن فرد مبتلا کمتر باشد عوارض آن جبرانناپذیرتر است. وی تصریح کرد: برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون و بیماریهای قلب و عروقی از نمک کم، اما همان مقدار کم از نمکهای تصفیهشده یددار استفاده شود. خلفی تأکید کرد: میزان نمک توصیهشده در روز بر اساس استاندارد جهانی، ۵ گرم است که شامل نمک اضافهشده در حین پخت غذا و نمکی که بهصورت پنهان در غذاهای آماده، برخی سبزیها محلی و مواد غذایی دیگر وجود دارد است و این مقدار برای کودکان ۳ گرم در روز است که باید همین مقدار نیز از نمک یددار تصفیهشده تأمین شود. انتهای پیام/ س.غ/۳۰۳۰ با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال سروش دریافت کنید https://sapp.ir/bpumspublicrelation
تاریخ بروز رسانی: 27 آذر 1397