بروز چاقی در بزرگ‌سالی از پیامدهای اضافه‌وزن در کودکان است

16 دی 1397
مهم‌ترین پیامدهای اضافه‌وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان، افزایش خطر بروز چاقی، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها در دوران بزرگ‌سالی است.

کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: رفتارهای غذایی نادرست در خانواده باید در برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن و چاقی کودکان و نوجوانان موردتوجه قرار گیرد.
محمدصادق موجی با اشاره به برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان اظهار داشت: پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر به عنوان یک اولویت اصلی معرفی‌شده است و در میان عوامل خطر این بیماری‌ها، چاقی یک ریسک فاکتور اصلی است.
وی افزود: با توجه به روند رو به افزایش چاقی کودکان و احتمال تداوم آن در بزرگ‌سالی، سازمان جهانی بهداشت با تشکیل کمیته‌ای در سال 2015 برنامه (Ending Childhood Obesity) را برای پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن و چاقی کودکان و نوجوانان پیشنهاد کرده است که این برنامه شامل راهکارهایی است که با مشارکت همه بخش‌های توسعه باید به مورداجرا گذاشته شود و بر این نکته تأکید دارد که همه بخش‌ها باید سیاست‌های خود را باهدف تأمین سلامت و فراهم کردن محیطی سالم به گون‌هایی اتخاذ کنند که ضمن رعایت عدالت در سلامت، مسئولیت خود را در کاستن خطر ابتلا به چاقی کودکان بشناسند.
کارشناس مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر اضافه کرد: در ایران تغییر در شیوه زندگی مانند رفتارهای غذایی نامناسب و کاهش فعالیت بدنی ازجمله مصرف بی‌رویه فست فودها، نوشابه‌های قندی، تنقلات تجارتی پرکالری مثل انواع چیپس، استفاده طولانی مدت از بازی‌های رایانه‌ای از دلایل افزایش اضافه‌وزن و چاقی در کودکان است.
موجی تصریح کرد: چاقی دوران کودکی نه‌تنها وابسته به رفتار کودکان است، بلکه به‌طور فزاینده‌ای وابسته به توسعه اجتماعی و اقتصادی و سیاست‌های تولید و واردات مواد غذایی، قیمت‌گذاری و یارانه‌های غذایی، فرآوری مواد غذایی، توزیع و بازاریابی و همچنین فرهنگ‌سازی و آموزش تغذیه در دوران مختلف زندگی است.
وی اظهار داشت: والدین نیز می‌توانند با ارائه مواد غذایی و نوشیدنی‌های سالم و در دسترس و همچنین تشویق به انجام فعالیت بدنی بر روی رفتار کودک خود تأثیرگذار باشند.
موجی بابیان اینکه حدود بیست درصد کودکان و نوجوانان کشور دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند، گفت: تدوین و اجرای یک برنامه ملی به منظور پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان امری ضروری است و این برنامه باید مراقبت‌هایی که از قبل از بارداری برای شروع یک بارداری سالم لازم است را شامل شود. زنانی که قبل از بارداری دچار اضافه‌وزن و چاقی هستند قبل از باردار شدن باید با دریافت مراقبت‌های لازم به وزن مطلوب برسند تا احتمال تولد نوزاد با وزن بالای 4 کیلوگرم کمتر شود.
وی تأکید کرد: در دوران بارداری نیز ابتلا مادر به سوءتغذیه منجر به تولد نوزاد LBW (وزن پایین هنگام تولد) می‌شود و این نوزاد ریسک ابتلا به اضافه‌وزن و چاقی در بزرگ‌سالی را بیشتر از سایر کودکان دارد.
کارشناس بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر در مورد تغذیه کودک پس از تولد اظهار داشت: نحوه تغذیه کودک پس از تولد نقش مهمی در بروز اضافه‌وزن و چاقی کودک دارد؛ در کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌شوند و در 6 ماه اول به‌طور انحصاری با شیر مادر تغذیه می‌شوند در مقایسه با دیگر کودکان شانس چاقی کمتر است.
الگوی غذایی نادرست به ویژه دریافت کالری اضافی در سال‌های اول زندگی (تغذیه تکمیلی، تغذیه در سال‌های اول تا پنجم)، رفتارهای غذایی نادرست در خانواده با توجه به الگو گیری کودکان، استفاده از فست فودها، تحرک بدنی ناکافی و عوامل متعدد دیگری در بروز اضافه‌وزن و چاقی کودکان و نوجوانان نقش دارند و باید در برنامه جامع پیشگیری و کنترل اضافه‌وزن و چاقی کودکان نوجوانان به آن‌ها پرداخته شود.


انتهای پیام/ ا.س- 3000
با کلیک بر روی لینک زیر اخبار دانشگاه را از کانال تلگرام دریافت کنید
https://telegram.me/bpumspublicrelation

کلمات کلیدی:
چاقی     کارشناس.تغذیه     محمدصادق.موجی     مرکز.بهداشت.بوشهر        

تاریخ بروز رسانی:   16 دی 1397

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >