محمدحسین دریسی گفت: در چرخه زندگی انگل، انسان نقش مهمي دارد و شناسايي زودهنگام و درمان بيماران يكي از راهكارهاي مناسب و مؤثر در پيشگيري و مبارزه با انگل مالاريا است.
دریسی افزود: بیماریابی مالاریا جزئی از سیستم مراقبت است و بیماریابی باید هدفمند، مقرونبهصرفه و از کارایی مناسب برخوردار باشد و در حال حاضر بیماریابی با تهیه نمونه خون از افراد مشکوک یا بیمار و آزمایش میکروسکوپی آن صورت میگیرد.
وی با اشاره به انجام بیماریابی توسط مراقبین سلامت تصریح کرد: در شهرستان دشتستان، بیماریابی در تمام مناطق شهری، روستایی و در تمامی محلههایی که ممکن است موارد مبتلابه بیماری (علامتدار و بدون علامت) در آنها وجود داشته باشند، توسط بیماریابهای مالاریا و مراقبین سلامت انجام میشود.
دریسی با اشاره به اینکه اتباع خارجی که بهتازگی وارد ایران شدهاند در گروه پرخطر ابتلا به بیماری مالاریا قرار دارند افزود: انجام بیماریابی فعال در فصول بهار و تابستان که زمان تکثیر پشه آنوفل است از اهمیت فراوانی برخوردار است که بهمنظور کشف بیماری مالاریا انجام نمونهگیریهای خود را در مقایسه با گذشته ۳۶ درصد افزایش دادهایم.
معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: در سال ۹۷ از ۵۷۱ نفر لام مالاریا گرفتهشده که موارد مثبت شناسایی و توسط مراقبین سلامت تحت درمان قرار گرفتند.
دریسی تصریح کرد: ارتقاء سطح آگاهی مردم در زمینه بیماریها و اهمیت سلامت میتواند عاملی مهم در شناسایی زودهنگام و درمان مطلوبتر موارد ابتلا به این نوع بیماریها باشد.
انتهای پیام/ س.غ/ ۳۰۳۰
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید