معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر:
ضرورت رعایت مسائل بهداشتی در ماه مبارک رمضان بیشتر است

17 ارديبهشت 1398
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر گفت : با حلول ماه مبارك رمضان لازم است هر چه بیشتر مسائل بهداشتی رعایت شود.

دکتر عبدالمحمد خواجه‌ئیان افزود: با حلول ماه مبارك رمضان شاهد برخي فعاليت‌هاي خاص از قبيل توزيع نذورات و غذا، تهيه و فروش زولبيا و باميه، انواع شيريني سنتي، آش، حليم و همچنين برگزاري مجالس افطاري و مراسم احيای شب‌هاي قدر در مساجد و اماكن مذهبي توسط روزه‌داران و هيئت امنای مساجد هستیم  که لازم است  هر چه بیشتر مسائل بهداشتی رعایت شود.
دکتر خواجه‌ئیان اضافه کرد: با توجه به گرم شدن هوا احتمال شيوع بيماري‌هايي که از راه‌ آب و غذا منتقل می‌شود به‌ويژه بيماري‌هاي عفوني روده‌اي در مكان‌هايي كه به‌صورت دسته‌جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌شود، افزايش مي‌يابد.
وي تصريح کرد: به‌منظور پيشگيري از مسموميت‌هاي احتمالي در اماکن عمومي پيشنهاد مي‌شود روزه‌داران گرامي و هيأت امناي مساجد توصيه‌هاي بهداشتي را مدنظر داشته باشند.
دکتر خواجه‌ئیان با اشاره به مورد تأييد بودن آب آشاميدني افزود: براي پخت‌وپز ترجيحاً از شبکه‌هاي آب عمومي استفاده شود و در صورت عدم دسترسي به شبکه يا قطعي آب از آب‌هاي بسته‌بندي‌شده داراي پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده شود.
رييس مرکز بهداشت استان بوشهر تأکيد کرد: در صورت استفاده از سالاد و سبزي‌هاي آماده، بايستي اين محصولات داراي پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد در غير اين صورت سبزي‌ و سالاد در مراكز و اماكن عمومي بايستي به روش صحيح سالم‌سازي شود.
اين مسئول بهداشتي گفت: از نمك‌هاي بسته‌بندي يددار تصفيه‌شده داراي مجوز بهداشتي و علامت استاندارد براي مصرف در سفره و پخت غذا استفاده شود و همچنين از مصرف هرگونه رنگ غيرمجاز در توليد زولبيا و باميه جلوگيري شود.
دکتر خواجه‌ئیان شستشو و گندزدايي مستمر براي ظروف چند بار مصرف را ضروري دانست و افزود: در صورت استفاده از ظروف يک‌بارمصرف براي توزيع چاي و مواد غذايي گرم از ظروف گياهي (بر پايه نشاسته ذرت) و داراي پروانه ساخت استفاده شود.
وي تأکيد کرد: از نگهداري مواد غذايي پخته‌شده در دماي محيط به مدت طولاني خودداري گردد و در صورت نياز به نگهداري بيشتر از دو ساعت، بايد مواد غذايي پخته‌شده در دماي زير 4 درجه و يا بالاي 63 درجه سانتي‌گراد نگهداري شود و از نگهداري مواد غذايي خام و پخته‌شده در مجاورت هم در داخل يخچال و يا سردخانه خودداري شود.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي بوشهر با هشدار درباره خريداري مواد غذايي به خصوص زولبيا، باميه، پيراشکي، خرما و جگر از مراکز غيرمجاز و دست‌فروشي‌ها خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتي در اماکن عمومي که محل برگزاري مراسم است يا در صورت بروز موارد احتمالي مسموميت غذايي موضوع به سامانه رسيدگي به شکايات وزارت بهداشت با شماره تماس 190 جهت پيگيري اعلام شود.

انتهای پیام/ کد خبر- کد

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
ماه.رمضان     معاون.بهداشتی     دکتر.عبدالمحمد.خواجه‌ئیان        

تاریخ بروز رسانی:   17 ارديبهشت 1398

تعداد بازدید:   ۲

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >