احمد آخوندی در نشست با فرمانده سپاه سیدالشهدا شهرستان دیّر با اشاره به اجرای بسیج ملی کنترل فشارخون اظهار داشت: شیوع فشارخون بالا در ایران حدود ۱۸ درصد گزارش شده و مصرف زیاد نمک یکی از دلایل اصلی آن به شمار میرود.
وی با اشاره به روند افزایشی ابتلا به بیماریهای غیرواگیر در کشور افزود: با مصرف بیرویه نمک، ریسک ابتلا به فشارخون، سکته قلبی، پوکی استخوان و سرطان معده نیز افزایش پیدا میکند.
آخوندی یادآور شد: مصرف غذاها و خوراکیهای پرنمک، از مهمترین عوامل ابتلا به بیماری فشارخون بالاست و در حالی که میتوان با مصرف کم و اندازه نمک و اصلاح سبک زندگی و تغذیهای سلامت خود را تضمین و از هدر رفت هزینههای بیمورد در حوزه سلامت کشور، جلوگیری کرد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیّر با بیان اینکه متأسفانه بعضی از افراد، به سبک زندگی و تغذیه خود اهمیت نمیدهند گفت: بررسیها نشان میدهد، افرادی که بیش از ۱۳ گرم نمک در روز مصرف میکنند دو برابر بیشتر دچار حملات قلبی میشوند.
وی افزود: آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که سرانه مصرف نمک در ایران، دو تا سه برابر میانگین جهانی است .
آخوندی اضافه کرد: در کشورهای توسعه یافته بیشتر از ۸۰ درصد نمکهای مضر، نمکهای پنهان در مواد غذایی است که با مصرف غذاهای غیرخانگی، غذاهای کنسروی و فست فودها تأمین میشود. اما در کشور ما با توجه به الگوی مصرف مواد غذایی، بیشترین منبع مصرف نمک از طریق افزودن نمک در هنگام تهیه و طبخ و مصرف غذا کسب میشود.
وی تصریح کرد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت، میزان مصرف نمک روزانه برای افراد عادی باید کمتر از ۵ گرم و برای افراد بالای ۵۰ سال باید کمتر از ۳ گرم باشد.
انتهای پیام/ ح ن- 3050
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید