رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان:
رسانه‌ها یکی از بازوان آموزشی در ارتقای سلامت جامعه هستند

10 تير 1398
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: رسانه‌ها یکی از بازوان آموزشی در ارتقای سلامت جامعه هستند.

ماریا خویش‌دوست در نشست رسانه‌ای که به مناسبت بسیج ملی کنترل فشارخون بالا برگزار شد با اشاره به اینکه حساسیت مردم نیز باعث افزایش اطلاعات آنان می‌شود افزود: نیاز است که سواد سلامت مردم ارتقا پیدا کند.
 وی اظهار داشت: معیار اصلی بیمارهای قلبی عروقی فشارخون بوده و بر اساس شاخص‌های استخراج‌شده در سال‌های گذشته اولین علت مرگ‌ومیر در شهرستان دشتستان بیماری‌های قلبی و عروقی به خصوص فشارخون است.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان علت اجرای طرح بسیج کنترل فشارخون را شیوع این بیماری در کشور برشمرد و اذعان داشت: برخی افراد هستند که متأسفانه از فشارخون بالای خود بی‌خبرند، همچنین افرادی نیز وجود دارند که از این بیماری خود اطلاع داشته و آن را کنترل نمی‌کنند.
خویش دوست تصریح کرد: این طرح ملی در دو فاز اجرایی شده که فاز اول آن آموزشی بوده و از ۲۷ اردیبهشت لغایت ۱۷ خرداد انجام‌شده و فاز ۲ طرح نیز اجرایی بوده که از ۱۸ خرداد آغازشده و تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد.
وی اظهار داشت: به‌طور کل فشارخون در سه گروه مهم باید بررسی شود، بانوان باردار، بیماران کلیوی و افرادی که سن بالای ۳۰ سال دارند، این سه گروه در دشتستان مجموعاً ۱۱۸ هزار نفر بوده که طبق اهداف موردنظر، باید ۵۹ هزار نفر از این افراد غربالگری شوند.
ماریا خویش‌دوست گفت: تاکنون فشارخون ۶۵ هزار نفر توسط بهورزان و مراقبین سلامت در خانه‌های بهداشت، مراکز و پایگاه‌های بهداشتی و همچنین پایگاه‌های ثابت و سیار اندازه‌گیری شده که بیش از ۵۰ درصد جمعیت مورد انتظار ما می‌باشد و امید است با همکاری رسانه‌ها در فاصله زمانی باقی‌مانده افراد بیشتری غربالگری شوند.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان خاطرنشان کرد: در طرح اندازه‌گیری فشارخون سه سامانه خود اظهاری، سامانه سلامت (بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، کلینیک‌های سیار و...) و سامانه سیب فعال بوده است.
خویش‌دوست بابیان اینکه از ۶۵ هزار نفر غربالگری شده، ۱۰ هزار نفر مبتلا به فشارخون بوده اضافه کرد: این اقدام غربالگری اولیه بوده و بعد از ۱۵ تیر باید با افراد تماس گرفته تا حضور یافته و دوباره فشارخون آن‌ها گرفته شود، در صورت دارا بودن فشارخون بالا نیز در سامانه ثبت، به پزشک ارجاع و روند درمان اجرا و پیگیری می‌شود.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اظهار داشت: یکی از علت‌های شروع فشارخون مصرف نمک و غذای شور است، طبق بررسی‌های علمی آمار سه برابری مصرف نمک بین مردم در ۵ سال اخیر مشاهده‌شده و فردی که فشارخون بالا داشته با رژیم غذایی و ورزش تنها توانایی کنترل آن را داشته اما برطرف نمی‌شود و فرد مذکور باید زیر نظر پزشک باشد.
وی استرس را دلیل دوم فشارخون بالا عنوان کرده و ادامه داد: حضور در جامعه‌ای که به دنبال چالش بوده و یا به علایق پاسخ مثبت داده نشده از علائم استرس است و کم‌تحرکی، استفاده زیاد از تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ، موتورسواری، ماشین و... جامعه را به سمت کم‌تحرکی برده که رسانه‌ها می‌توانند با ایجاد چالش مردم را حساس کرده و به عنوان یکی از بازوان آموزشی ارتقا سلامت در سطح ملی عمل نمایند.
 
انتهای پیام/ س.غ/ ۳۰۳۰
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
نشست.رسانه‌ای     فشار.خون     ماریا.خویش‌دوست     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان        

تاریخ بروز رسانی:   10 تير 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >