رییس شبکه بهداشت و درمان گناوه:
بیماری مالاریا در ایران حذف می‌شود/ بیش از هشت هزار نفر اتباع خارجی از لحاظ بیماری مالاریا در شهرستان گناوه بررسی شدند

6 امرداد 1398
رییس شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: ایران در مرحله حذف و ریشه‌کنی مالاریا است و امید است تا سال ۱۴۰۴ با استراتژی‌های تعیین‌شده، مدارک حذف این بیماری به سازمان جهانی بهداشت تحویل داده شود.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه، محمد بازیاری اظهار داشت: مالاریا یکی از قدیمی‌ترین بیماری‌های شناخته‌شده و یکی از مهم‌ترین مشکلات بهداشتی کشورهای گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان محسوب می‌شود که توسط پشه آنوفل منتقل می‌شود.
محمد بازیاری گفت: از چهار نوع مالاریای شناسایی‌شده در جهان نوع فالسیپارم و ویواکس در ایران وجود دارد، نوع فالسیپارم شدید و کشنده است، نوع ویواکس خفیف‌تر ولی امکان برگشت مجدد آن در سال‌های آینده وجود دارد.
وی اضافه کرد: یکی از تهدیدات مهم این بیماری وجود آمار بالای بیماری در کشورهای همسایه از جمله افغانستان و پاکستان و تردد آن‌ها در کشور ما می‌باشد.
۸۵۴۰ نفر اتباع خارجی از لحاظ بیماری مالاریا در شهرستان گناوه بررسی شدند
بازیاری بیان کرد: در سال ۹۷، هشت هزار و ۵۴۰ نفر اتباع خارجی از لحاظ بیماری مالاریا در شهرستان گناوه بررسی شدند و تعداد دو هزار و ۶۶۰ لام و ۱۲۹ کیت آزمایش مالاریا از این افراد تهیه شد، در این میان سه مورد بیماری مالاریا به‌موقع شناسایی و درمان شده است و از انتقال این بیماری به افراد بومی پیشگیری شد.
وی افزود: هر سه مورد شناسایی‌شده اشخاص افغانی بودند که سابقه مهاجرت و مسافرت به کشور افغانستان را داشته‌اند، همچنین سه مورد نیز انگل بیماری ویواکس مالاریا تشخیص داده شد که این افراد تحت درمان کامل قرار گرفتند و بهبود کامل حاصل شد.
محمد بازیاری اظهار داشت: در سه‌ماهه اول ۹۸ سه مورد بیماری مالاریا شناسایی‌شده است، با توجه به تعداد موارد بالای بیماری در کشورهای همسایه خصوصاً افغانستان و پاکستان و تردد مهاجرین بین ایران و کشور خود احتمال بروز انتقال محلی بیماری مالاریا زیاد است.
رییس شبکه بهداشت و درمان گناوه توصیه کرد: به منظور پیشگیری از انتقال بیماری مالاریا به شهروندان گناوه‌ای توصیه می‌شود در صورت وجود کارگر افاغنه و پاکستانی در کارگاه، شرکت و یا در همسایگی محل سکونت خود با علائم بیماری مانند تب و لرز و یا افرادی که سابقه مسافرت به آن کشورها یا مناطق پرخطر را دارند با شماره تلفن ۰۷۷۳۳۱۲۷۳۰۰ واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه تماس بگیرید تا در اسرع وقت جهت نمونه‌گیری لام مالاریا توسط کارشناسان این شبکه اقدام شود.


انتهای پیام/ ک.آ- ۳۰۸۰

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
مالاریا     ریشه‌کنی.مالاریا     حذف     شبکه.بهداشت.درمان.گناوه     محمد.بازیاری    

تاریخ بروز رسانی:   6 امرداد 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >