پریوش بهادری با شاره به اینکه تركيب شير مادر كاملاً منطبق با نيازهاي شيرخواراست گفت: تغذیه انحصاری با شیر مادربه مفهوم تغذیه شیرخوار فقط با شیر مادر، بدون مصرف هر نوع ماده غذایی دیگر حتی آب است و این روش برای 6 ماه اول زندگی نوزاد توصیه میشود.
بهادری بابیان اینکه تحقیقات نشان میدهد تغییر ترکیب شیر مادر از هنگام تولد تا پایان شیردهی با نیازهای ویژه غذایی و ایمنولوژیک کودک تناسب دارد، افزود: تغذیه نوزادان با شیر مادر موجب کاهش بروز و یا شدت بیماریهای عفونی مثل مننژیت باکتریایی، اسهال، عفونت گوش میانی، عفونت دستگاه تنفسی، عفونت دستگاه ادراری و.... و کاهش بروز آسم، آلرژی غذایی،، افزایش کلسترول خون، لوسمی (بیماری خونی)، لنفوم، اضافهوزن و چاقی، سندروم مرگ ناگهانی شیرخوار و دیابت نوع 1 و 2 و ارتقای وابستگی مادر و فرزند میشود.
وی خاطرنشان کرد: ميزان ویتامینهای موجود در شير مادر تقريباً براي تأمين نيازهاي شيرخواران كافي است و تركيب شير مادر با سن شيرخوار تغيير میکند اين تغييرات از شروع تا پايان هر وعده تغذيه با شير مادر، بين دفعات مختلف شيردهي و نيز در طول روز وجود دارد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان درباره تفاوت پروتون شیر مادر نسبت به شیرهای حیوانی گفت: شيرهاي حيواني پروتئين بيشتري نسبت به شير مادر دارند و چونکه انسان كندتر از ساير حيوانات رشد میکند به پروتئين كمتري نياز دارد و اگر نوزاد بيش از مقدار موردنیازش پروتئين دريافت كند دفع آن براي کلیههای او مشكل خواهد بود.
انتهای پیام/ س.غ-3030
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید