دکتر عاطفه اسفندیاری گفت: یکی از موضوعهایی که بهطورجدی در امر مدیریت هزینههای بیمارستانی موردتوجه قرار دارد، موضوع بایگانی تصاویر سیتیاسکن و رادیوگرافی است که هرساله حجم بالایی از تصاویر بایگانی، ذخیرهسازی و بازیابی آنها علاوه بر زمانبر بودن هزینه زیادی را نیز به بیمارستان تحمیل میکند.
اسفندیاری با تصریح اینکه سیستم پکس از سالها قبل در برخی کشورهای توسعهیافته مورداستفاده قرارگرفته است، افزود: مزایای جایگزینی پکس را میتوان در کاهش هزینه خرید فیلم رادیولوژی و سایر ملزومات آن، جلوگیری از آسیب به محیطزیست به دلیل برگشتناپذیر بودن فیلمها، کاهش هزینههای بیمارستانها و جلوگیری از افزایش سالانه این هزینهها دانست.
وی با اشاره به افزایش سرعت و کیفیت در ارائه خدمات رادیولوژی با سیستم پکس خاطرنشان کرد: پیش از راهاندازی این سیستم برای خواندن عکس رادیولوژی پزشک متخصص میبایست حتماً در محل حضور پیدا میکرد، اما با استفاده از پکس، پزشک در هر نقطه و در هر ساعتی از شبانهروز قادر به مشاهده عکس و ارائه تشخیص پزشکی خود میشود.
مسئول رادیولوژی مرکز آموزشی درمانی شهدای خلیجفارس نیز گفت: در سیستم پکس، تمام اطلاعات مربوط به انجام تصویربرداری از اعضاء و اندام بیمار و بخشهای موردنظر پزشک، اطلاعات در قالب یک لوح فشرده، فلش یا هر ابزاری که انتقال تصاویر را ممکن کند، در اختیار پزشک قرار خواهد گرفت.
سعید ضیاء تصریح کرد: در پی راهاندازی سیستم متمرکز تصویربرداری (پکس) تصاویر رادیولوژی، سیتیاسکن و ماموگرافی تمامی بیماران مراجعهکننده به بخش تصویربرداری (اعم از سرپایی و بستری) بر روی تمامی کامپیوترهای موجود در بیمارستان قابلمشاهده است و همچنین تمامی پزشکان امکان مشاهده تصاویر را بر روی تلفن همراه و یا کامپیوتر شخصی را دارا است.
صرفهجویی 50 میلیونی هزینههای بیمارستان در هرماه با پکس
وی با تأکید بر اینکه نرمافزار موردنظر برای انتقال اطلاعات رادیولوژی بیمار بر روی سیدی یا هر انتقالدهنده دیگر، بر روی همه کامپیوترها قابلنمایش است، گفت: با راهاندازی این سیستم با توجه به هزینههای وسایل مصرفی موجب صرفهجویی و کاهش هزینه بیمارستانی تا حدود 50 میلیون تومان در هرماه شده است.
انتهای پیام /ر.ک 4070
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید