مسئول مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه:
سالک به وسیله یک نوع پشه خاکی منتقل می‌شود

6 شهريور 1398
مسئول مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه گفت: بیماری سالک یکی از بیماری‌های مشترک انسان و حیوان است که به وسیله یک نوع پشه خاکی منتقل می‌شود.

سید مجید موسوی در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه اظهار داشت: پشه سالک دو نوع خشک یا شهری و مرطوب یا روستایی دارد که نوع مرطوب بومی منطقه ما است.
وی افزود: این پشه در جاهای نمور و تاریک، لای درز دیوارها، در نخاله‌های ساختمانی و نیز محل تجمع کودهای حیوانی بیشتر یافت می‌شود.
موسوی اظهار داشت: مخزن این بیماری در نوع شهری، انسان و سگ به‌طور اتفاقی است و در نوع روستایی جوندگان مخزن بیماری می‌باشند.
مسئول مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تصریح کرد: درمان این بیماری با ترکیبات "آنتی موان 5 ظرفیتی انجام می‌شود، استاندارد درمان در کشور ما ایران تجویز "آمپولی به نام گلوکانتیم" است که به دو طریق موضعی و سیستمیک توسط پزشک تجویز می‌شود.
وی اضافه کرد: اگر درمان آمپول تزریقی توام با "کرایو تراپی" باشد موفقیت درمان بیشتر خواهد بود، دستگاه از بین بردن زخم سالک (کرایوتراپی) در شهرستان گناوه موجود است و در صورت لزوم از آن استفاده می‌شود.
مسئول مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه توصیه کرد: برای پیشگیری از گزش پشه خاکی و انتقال سالک از تخلیه نخاله‌های ساختمانی در مکان‌های مسکونی پرهیز شود، در صورت گزش با پشه و ایجاد تاول و جوشی که بعد از دو هفته هیچ‌گونه بهبودی در آن حاصل نشده باشد سریعاً به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه شود.
وی تصریح کرد: همچنین بهتر است برای پیشگیری از گزش پشه خاکی و انتقال سالک از توری درب و پنجره برای منازل استفاده شود و همچنین استفاده از قلم دفع حشرات در هنگام مسافرت به مناطق آلوده و جمع‌آوری به‌موقع و دفع مناسب زباله در از بین بردن پشه سالک بسیار مؤثر است.
مسئول مبارزه با بیماری‌های واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گناوه تأکید کرد: افراد برای پیشگیری از گزش پشه خاکی و انتقال سالک باید از جمع‌آوری و نگهداری کود حیوانی در نزدیکی محل سکونت خود پرهیز کنند، از نگهداری دام و سگ در محل سکونت خود اجتناب کنند.
واحد مبارزه با بیماری‌های واگیر در شبکه بهداشت و درمان مسئولیت نظارت و پیگیری و کنترل بیماری‌های مالاریا، سل، سالک، تب مالت، هاری، پدیکلوز، بیماری‌های منتقله از آب و غذا مانند هپاتیت نوع A و اسهال خونی و...، هاری و HIV را بر عهده دارد.


انتهای پیام/ ک.آ- 3080

دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
سالک     فرهنگ.سلامت     سیدمجید.موسوی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.گناوه        

تاریخ بروز رسانی:   6 شهريور 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >