نوشین حسنزاده افزود: درخت خرما یکی از مهمترین درختان میوه مناطق خشک و گرمسیری به شمار رفته و میوه خرما به دلیل ارزش غذایی بالا همواره بهعنوان یک منبع غذایی خوب موردتوجه قرارگرفته است.
وی تصریح کرد: در ایران حدود 400 گونه خرما شناساییشده که بر اساس کیفیت، زمان رسیدگی و زمان ماندگاري کاربردهاي مختلفی دارند.
کارشناس بهداشت مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: خرما سرشار از کربوهیدرات (مواد قندی) است و درصورتیکه شرایط رشد میکروارگانیسمها فراهم شود خرماهای نرم که دارای رطوبت بیشتری نسبت به انواع خشکشان هستند بهسرعت تخمیر شده و طعم و بوی ترشیدگی میگیرند.
حسنزاده خاطرنشان کرد: برای فساد خرما هوای نسبتا گرم و مرطوب، حضور اکسیژن برای رشد میکروارگانیسمها و عمل تخمیر ضروری بوده و بوی ترشیدگی نشانه شاخصی از تخمیر شدن خرماست. همچنین اگر خرما در دمای پایین مانند یخچال و در ظروف دربسته نگهداری شود قابلیت نگهداریاش بالاتر میرود.
وی عنوان داشت: برخی مواقع خرمایی که بهصورت فله عرضه میشود آنقدر شرایط نگهداری نامناسب دارد که لکههای کپکزده را میتوان بهسادگی مشاهده کرد.
کرمخوردگی و وجود آفات در خرما از نشانههای فساد آن است
کارشناس بهداشت مواد غذایی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان افزود: کرمخوردگی و وجود آفات در خرما از نشانههای فساد آن بوده که رفع این مشکل باید در مراحل داشت و برداشت خرما انجام شود.
حسنزاده اظهار کرد: خرما تا یک سال قابلیت نگهداری در انبار سردخانه بالای صفر را داشته و نکته مهم اینکه شهروندان در حین خرید خرما باید به بستهبندی، مجوز و شماره بهداشتی از سازمان غذا و دارو توجه نمایند.
طبق گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان از تعداد 45 واحد تولیدی خرمای تحت پوشش این شبکه تعداد 20واحد دارای مجوز بهداشتی از سازمان غذا و دارو بوده که بهصورت ماهیانه کنترل، پایش و نمونهبرداری از واحدهای مذکور توسط کارشناسان این شبکه صورت میگیرد.
انتهای پیام/ س.غ-3030
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN