به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه، طیبه دیدار اظهار داشت: یائسگی یا منوپوز طبیعی به دورهای فیزیولوژیک از زندگی زنان اطلاق میشود که تخمدانها تولید استروژن را متوقف میکنند. این واقعه در حوالی سن ۵۵-۴۵ سالگی رخ میدهد.
وی با اشاره به عوامل مؤثر بر سن یائسگی در زنان بیان کرد: ژنتیک، استعمال سیگار، شیمیدرمانی، برداشتن رحم، جراحی تخمدان، پرتو تابی به لگن از عوامل مؤثر در شروع سن یائسگی (منوپوز) میباشند.
دیدار اظهار داشت: از نشانههای شایع یائسگی در زنان ۵۵-۴۵ ساله میتوان به تحریکپذیری، احساس خستگی، افسردگی، گرگرفتگی و تعریق شبانه، سردرد، افزایش وزن، بیخوابی، درد مفصلی عضلانی، افزایش ضربان قلب و کاهش میل جنسی اشاره کرد.
مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان گناوه سیکلهای عادت ماهیانه نامنظم، گرگرفتگی، برافروختگی، خستگی، مشکلات خواب، نوسان خلقی و پوکی استخوان و... را از مشکلات زمان یائسگی بیان کرد و گفت: رعایت شیوه و سبک زندگی سالم از قبیل رژیم غذایی متعادل (کاهش چربی حیوانی، شکر یا نمک، مصرف کافی آب)، انجام یوگا یا ورزشهای مناسب (پیادهروی روزانه به مدت ۳۰ دقیقه)، تمرکز فکری (مطالعه مجلات و کتابهای موردعلاقه) از درمانهای حمایتی در رابطه با مرحله یائسگی است.
پوکی استخوان علت عمده ناتوانی در زنان مسن است
مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: پوکی استخوان یک علت عمده ناتوانی در زنان مسن است. یکپنجم زنانی که دچار شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان میشوند به دلیل عوارض ناشی از این شکستگیها از بین میروند. بافت استخوان زنان در دهه پنجاه زندگی با نارسایی تخمدان تسریع میشود.
وی افزود: رژیم غذایی با کلسیم کافی، تغذیه صحیح، دریافت کافی ویتامین D، تمرینات ورزشی، ترک مصرف سیگار و الکل از اصول کلی پیشگیری از پوکی استخوان است.
مسئول بهداشت خانواده شبکه بهداشت و درمان گناوه با تأکید بر حساسیت دوران یائسگی در زنان اظهار داشت: مدیریت مسائل در این دوره از زندگی، حس خوب زندگی کردن همراه بانشاط و امیدواری را به زنان میفهماند. اعضاء دلسوز و صمیمی خانواده و کادر درمانی توانمند برای تبدیل پاییز رنجآور یائسگی به بهار زندگی یک زن، میتوانند نقش مؤثری را ایفا کنند.
انتهای پیام/ ک.آ- ۳۰۸۰
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI