رویکرد مدارس مروج سلامت، توانمندی سازی دانش آموزان و ارتقای فرهنگ خود مراقبتی است

30 آذر 1398
کارشناس مسئول واحد نوجوانان، جوانان و مدارس شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: رویکرد مدارس مروج سلامت، توانمندی سازی دانش آموزان و ارتقای فرهنگ خود مراقبتی است.

لیلا نامی نظری درباره برنامه مدارس مروج سلامت اظهار داشت: این برنامه برای انتقال مفاهیم سلامت بین دانش آموزان مدارس کشور طراحی‌شده و با مشارکت فعالانه اولیای مدارس، اولیای دانش آموزان و دانش‌آموزان در حال اجراست.
وی تصریح کرد: مدارس مروج سلامت، مدرسه را سلامت محور می‌کنند؛ یعنی مدیر، معلم و دانش آموزان در این حرکت ایفای نقش می‌کنند و مدارس نیز از نظر فیزیکی و روانی، محیطی امن پیدا می‌کنند.
نامی نظری اظهار داشت: برنامه جامع آموزش سلامت، ارائه خدمات بالینی، سلامت محیط، بهبود تغذیه، تحرک فیزیکی، ارتقاء سلامت کارکنان، خدمات سلامت روان و مشاوره‌ای، مشارکت والدین و جامعه در برنامه‌های سلامت در مدرسه و موضوع سفیران سلامت دانش‌آموزی از مواردی است که در مدارس مروج سلامت به آن پرداخته می‌شود.
وی تصریح کرد: این مدارس رویکرد توانمندسازی در زمینه مراقبت از خود و ارتقای فرهنگ خود مراقبتی در دانش آموزان را دارند و همچنین آموزش همسانان و همسالان که منجر به افزایش ظرفیت‌ها و توانمندی سازی جامعه، سالم زیستن، سالم کار کردن و آموزش باکیفیت می‌شود از دیگر رویکردهای این مدارس هستند.
لیلا نامی نظری گفت: در این مدارس الگوهای تغذیه دانش‌آموزان با رویکرد پایگاه تغذیه سالم بهبود می‌یابد، همچنین از رفتارهای مخاطره‌آمیز دانش آموزان پیشگیری می‌شود.
کارشناس مسئول واحد نوجوانان، جوانان و مدارس شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: بخش سلامت محیط مدارس نیز در مدارس مروج مطرح است که چک‌لیست‌های نظارت دارند و تلاش می‌شود بر اساس آن چک‌لیست‌ها به حد لزوم رشد و تکمیل دست یابند.
 وی تصریح کرد: مدارس مروج سلامت اقداماتی همچون ارزیابی‌های دوره‌ای برای دانش آموزان طبق بسته‌های خدماتی انجام می‌دهند.
 لیلا نامی نظری گفت: در همین راستا، شاخص‌ها و اطلاعاتی در زمینه پایش، ارزش‌یابی و رتبه‌بندی این مدارس طبق چک‌لیست (ممیزی داخلی) از اول دی‌ماه توسط مدارس تکمیل و دو هفته تا یک ماه بعد ممیزی خارجی توسط مراقبین سلامت مراکز خدمات جامع سلامت تکمیل می‌شود و مدارس طبق آن رتبه‌بندی می‌شوند.
کارشناس مسئول واحد نوجوانان، جوانان و مدارس شبکه بهداشت و درمان دشتستان درباره ستاره‌دار بودن مدارس مروج سلامت خاطرنشان کرد: این مدارس رتبه‌بندی خاص خود را دارند و از یک ستاره تا پنج ستاره رتبه‌بندی می‌شوند و 57 مدرسه از مدارس شهرستان دشتستان، مجری برنامه مروج سلامت هستند و رتبه 43 مدرسه، چهار ستاره و سه ستاره طبق چک‌لیست ممیزی است.

انتهای پیام/ 3030/س.غ


اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید

https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI


کلمات کلیدی:
خود.مراقبتی     مدارس.مروج.سلامت     لیلا.نامی‌نظری     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دشتستان    

تاریخ بروز رسانی:   30 آذر 1398

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >