دکتر راضیه حاجیونی افزود: در حال حاضر میزان مرگ ناشی از بیماریهای غیر واگیر ازجمله مرگ ناشی از بیماریهای قلبی عروقی و دیابت موجب شده تا نظام سلامت کشور، بیماریهای غیر واگیر را بهعنوان تهدیدی جدی در نظر بگیرد.
وی تصریح کرد: بهمنظور کاهش بار بیماریهای غیر واگیر و عوامل خطر منتسب به آنها و در راستای این هدف، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هشتمین دور" پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر" STEPs 2020 ) (را در سال 1398در کل کشور اجرا میکند.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: سیاستگذاران عرصه سلامت، مدیران و مجریان طرحها و برنامههای مرتبط میبایست بر اساس اطلاعات دقیق و بهروز شده از روند تغييرات عوامل خطر، مشكلات موجود یا پدید آمده تصمیمگیری کنند.
دکتر حاجیونی در تشریح این طرح گفت: پیمایش استپس بر گردآوری مستمر اطلاعات دارای کیفیت تمرکز دارد که سهگام آن شامل پرسشگری با پرسشنامه (گام اول)، انجام سنجشهای جسمانی (گام دوم) و اندازهگیریهای آزمایشگاهی (گام سوم) است.
وی ادامه داد: در ایران از سال 1383برنامه مراقبت عوامل خطر بيماريهاي غیر واگیر پس از قريب به دو سال مطالعه و آزمون، ظرفیتسازی و جلب حمايت همهجانبه با محوریت مرکز مدیریت بیماریهای وقت و همراهی دانشگاههای علوم پزشكي كشور آغاز شد و پسازآن شش پیمایش کشوری در سالهای 1384، 1385، 1386، 1388، 1390 و 1395 به اجرا درآمد.
مدیر گروه پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: این پیمایش در تمامی مناطق شهری و روستایی استان بوشهر و تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر همزمان با سراسر کشور از 26 بهمن لغایت 23 اسفند اجرا خواهد شد.
دکتر حاجیونی یادآور شد: در این پیمایش از 1200 شهروند ساکن استان بوشهر از طریق مراجعه به درب منازل و بهصورت مصاحبه چهره به چهره و ثبت در تبلتهای مخصوص از افراد 18 سال به بالا پرسشگری انجام خواهد شد و از افراد 25 سال به بالایی که پرسشگری شدهاند نمونه خون نیز گرفته خواهد شد.
انتهای پیام/
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/DMVSnqaN4f3LE5jqIuGJrI