هاجر عوضپور در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه به مناسبت روز جهانی آسم اظهار داشت: با توجه به شیوع بالای آسم در دنیا و افزایش روزافزون این بیماری و عوامل خطر آن اولین سهشنبه ماه می مصادف با ۲۳ اردیبهشت به منظور افزایش دانش عمومی در خصوص بیماری آسم و عوامل خطر آن، برنامهریزی و همکاری در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری، به عنوان روز جهانی آسم نامگذاری شده است.
وی تصریح کرد: آسم بیماری التهابی مزمن و غیر واگیر ریه است و منظور از مزمن این است که این بیماری همیشه وجود دارد، حتی زمانی که بیمار مبتلا به آسم احساس ناخوشی ندارد.
عوضپور اضافه کرد: شایعترین علائم بیماران آسمی شامل سرفه،خسخس و تنگی نفس است، البته همه بیماران این علائم را بهطور کامل ندارند و شدت و میزان علائم نیز در حالتهای مختلف بیماری و در حمله آسم متفاوت است.
کارشناس مبارزه با بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه با اشاره به همهگیری بیماری کووید ۱۹ در جهان و آمار افزایشی این روزهای استان بوشهر اظهار داشت: انواع مختلف ویروسها بهطور شایع با علائم سرماخوردگی یا شبه آنفلوانزا در جامعه و در افراد خود را نشان میدهند بهگونهای که این ویروسها میتوانند سبب بروز حملات آسم در بیماران مبتلا به آسم شوند.
وی با اشاره به اینکه کووید ۱۹ هم از دسته این ویروسها بوده و ممکن است حملات آسم را ایجاد یا تشدید کند، افزود: بیماران آسمی هنگام حضور در اجتماع باید ماسک بزنند و از افرادی که سرفه یا عطسه میکنند و علائم سرماخوردگی دارند دوری کنند و مکرراً دستها را با آب و صابون بشویند.
عوض پور تأکید کرد: ضروری است بیماران آسمی مصرف درست و منظم داروهای خود را فراموش نکنند تا در این روزهای شیوع کرونا بیماری خود را در سطح مناسب کنترل کنند.
وی اضافه کرد: بیماران میبایست بر اساس دستورالعملی که پزشک معالج به آنها توصیه میکند اقدام به کنترل علائم آسم کنند و در صورت نیاز با پزشک تماس گرفته و مشورت کنند.
عوض پور خاطرنشان کرد: در بسیاری از موارد و به احتمال خیلی زیاد این علائم تنگی نفس ناشی از ابتلا به کووید ۱۹ نیست اما در صورت تشدید علائم و بروز تب و سرفه شدید در بیماران مبتلا به آسم لازم است که به مرکز ۱۶ ساعته ارائهدهنده خدمات لازم در خصوص کووید ۱۹ مراجعه کنند.
وی تأکید کرد: بیماران در مسیر رفتن به مراکز ۱۶ ساعته و یا اورژانس از تماس نزدیک با دیگران باید پرهیز و ضمن استفاده از ماسک و دستکش، فاصله فیزیکی دستکم یک متر را رعایت کنند.
کارشناس مبارزه با بیماریهای غیر واگیر شبکه بهداشت و درمان گناوه تأکید کرد: بهناچار بیماران آسمی در صورت داشتن تب و علائم سرماخوردگی نباید در محل کار یا مراکز آموزشی یا هر اجتماع دیگری حضور یابند.
وی اظهار داشت: بر اساس ثبت در سامانه سیب تعداد ۴۸۹ نفر در شهرستان گناوه مبتلا به آسم هستند، این در حالی است که تعداد افراد مبتلا میتواند بالاتر از این رقم باشد.
انتهای پیام/ ک.آ- ۳۰۸۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان