آسیه عباسی در گفتوگو با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: سالمندی، مرحله پایانی زندگی هر فردی محسوب میشود، بنابراین افرادی که این دوره را سپری میکنند، بیش از هر زمان دیگری نیازمند آرامش، رفاه و امنیت هستند.
وی در تعریف سالمند آزاری اظهار داشت: طبق تعریف سازمان بهداشت جهانی سالمند آزاری یک عبارت عمومی است که شامل انجام یا عدم انجام یک رفتار منفرد یا تکرار شونده که منجر به اذیت یا آسیب رساندن و صدمه دیدن سالمند از جانب فرد مورد اعتماد او میشود.
عباسی بیان داشت: امروزه در تمامی کشورها با توجه به اینکه تعداد افراد سالمند نسبت به کل جمعیت، در حال افزایش است، شرایط ایجاب میکند که به سالمندان و مسائل آنها توجه ویژهای شود و شرایطی ایجاد شود که دیدگاه دو نسل پیر و جوان به هم نزدیک شود.
وی تصریح کرد: سالمند آزاری در مقوله خشونت جسمانی (تنبیه بدنی)، خشونت عاطفی روانی (سرزنش، تحقیر، ناسزا گفتن)، خشونت اقتصادی (عدم امکانات مالی) و خشونت اجتماعی (نداشتن روابط اجتماعی) تعریف میشود.
کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه بیان کرد: مهمترین بحث در انواع این سوء رفتارها، سوءاستفاده مالی از افراد سالمندی است که به دلیل پیری یا ابتلا به بیماریهای زوال عقل، کنترلی بر امور زندگی خود ندارند. لذا مراقب یا مراقبین آنان ممکن است شرایط سالمند آزاری را برایشان فراهم سازند.
وی اضافه کرد: نوع بعدی سالمند آزاری، سالمند آزاری روانی و عاطفی مانند نادیده گرفتن وی در جمع، بیتوجهی به نیاز عاطفی، تهدید، سرزنش، از بین بردن اعتمادبهنفس و بیاحترامی لفظی است که باعث ایجاد ترس، عصبی شدن، بیمیلی به فعالیت در زندگی روزمره افراد سالمند میشود.
عباسی با اشاره به بنای فرهنگ سنتی کشور ما بر پایه احترام به سالمندان بیان داشت: در سطح کشور ما، سالمندان از احترام خاصی برخوردار بودهاند اما امروزه با روند رشد شهرنشینی و شرایط خاص اقتصادی منجر به تغییر در سبک زندگیها، مراقبت از سالمندان در خانوادهها را کمتر کرده و باعث نارضایتی والدین شده است.
کارشناس برنامه سالمندان شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: توجه به مشکلات معیشتی سالمندان، لزوم توجه به برنامههای رفاهی و نحوه پر کردن اوقات فراغت آنان، همه و همه مواردی است که کمک شایانی به کمتر شدن آسیبهای روحی و جسمی به سالمندان خواهد کرد و یکی از بهترین روشها، آموزشهای مختلف به خانواده و سالمندان است.
وی افزود: ازجمله این آموزشها میتوان به آموزش نحوه ارتباط و نگهداری سالمند در خانوادهها و پایبند بودن خانوادهها به فرهنگ احترام به سالمند و رعایت دستورات و توصیههای دین اسلام و آگاه کردن سالمند از فاکتورهای خطر، در جهت پیشگیری از سوء رفتار و آزار سالمندان اشاره کرد.
عباسی گفت: ایرانیان باستان نخستین مردمی بودهاند که برای ادای احترام و بزرگداشت و سپاسگزاری از سالخوردگان روز مشخصی را در سال تعیین کردند. در سال ۱۹۹۰ مجمع عمومی سازمان ملل روز ۹ مهرماه (اول اکتبر) را روز جهانی سالمندان اعلام کردند.
انتهای پیام/ ک.آ- ۳۰۸۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان