پریوش بهادری افزود: بسیاری از مردم هنگام انتخاب نمک با مشکل مصرف نمک دریا یا نمک تصفیهشده یُددار مواجه هستند ولی باید به این نکته مهم اشاره کرد که در نمکهای تصفیهشده یددار، علاوه بر افزودن ید به نمک، ناخالصیهای موجود در آن نیز جدا میشوند، بنابراین برای سلامتی مفید است.
وی بیان کرد: از جمله تفاوتهای نمک دریا و نمک یددار میتوان به وجود ناخالصیها در نمک دریا و وجود ید در نمک تصفیهشده یددار اشاره کرد.
یُد یکی از مهمترین ریزمغذیها به شمار میرود که برای حفظ سلامتی انسانها ضروری است
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان با اشاره به اهمیت و تأثیر مستقیم ید در حفظ سلامتی انسان گفت: همه مواد غذایی دارای ید هستند، اما میزان ید موجود در آنها بهاندازهای نیست که مقدار موردنیاز بدن انسانها را تأمین کند، بنابراین برای تأمین نیاز روزانه بدن به ید، مجبور به تأمین آن از طریق غنیسازی یا مکمل یاری هستیم.
وی عنوان کرد: بهترین منبع غذایی ید، ماهیان آبهای شور هستند که در کشور ما بهاندازه مطلوب مصرف نمیشوند.
بهادری گفت: در حال حاضر در ایران از یدات پتاسیم برای غنیسازی نمکها استفاده میشود که مزیت این کار ماندگاری و مقاومت بیشتر آن در برابر حرارت است، البته یدات پتاسیم در برخی شرایط مانند رطوبت بالای نمک، حرارت بالای محیط، در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن و وجود ناخالصی در نمک، ناپایدار است.
وی در خصوص تأثیر کمبود ید در بدن انسان بیان کرد: کمبود ید در بدن، میتواند سبب بروز اختلالاتی مانند گواتر (بزرگ شدن غده تیروئید)، کاهش ضریب هوشی، اختلال در تکلم و سقطجنین و مرده زایی در زنان باردار شود.
بهادری در مورد خصوصیات نمک دریا گفت: نمکی که از معادن سنگ نمک و یا از دریا استخراج شود، دارای ناخالصیهای فراوانی است، یکی از ناخالصیهای موجود در نمک، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه، کادمیوم و آرسنیک است که به علت عوارض نامطلوب زیادی که بر بدن میگذارند، برای انسانها خطرناک هستند.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص مشخصات نمک سالم بهداشتی تصریح کرد: روی بستهبندی نمک سالم عبارت نمک تصفیهشده یُددار درجشده است و بستهبندی نمک سالم، باید به رنگ مات باشد، بهگونهای که نور در آن نفوذ نکند و رنگ آن بهطور کامل سفید، دانههای آن کروی شکل و دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
وی تصریح کرد: در مورد نحوه صحیح مصرف نمک یددار تصفیهشده میتوان گفت، بهتر است نمک را در انتهای پخت به غذا اضافه کنیم تا برای جلوگیری از تخریب ید موجود در آن کمترین حرارت به آن برسد.
کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان دشتستان گفت: مصرف بالای نمک چه به صورت تصفیهشده یددار و چه به صورت نمک دریا توصیه نمیشود و مصرف نمک به ویژه در افراد مبتلا به فشارخون بالا و بیماران قلبی عروقی باید محدود شود.
انتهای پیام/ س.غ- ۳۰۳۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان