دکتر فاطمه اکبری زاده در کارگاه آموزشی نقش رسانهها و پیشگیری از رفتارهای خودکشی افزود: هر مرگ ناشی از خودکشی حداقل شش نفر را مستقیم تحت تاثیر قرار داده که عوامل مرتبط با خودکشی و پیشگیری از آن پیچیده و متعدد بوده و همه آنها کاملا شناخته شده نیستند.
وی تصریح کرد: خودکشی مشکل عمده بهداشت عمومی بوده که پیامدهای عاطفی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به دنبال دارد.
رسانهها میتوانند اطلاعات آموزشی سودمندی درباره خودکشی ارائه دهند
روانشناس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رسانهها میتوانند اطلاعات آموزشی سودمندی درباره خودکشی ارائه بدهند یا برعکس اطلاعات نادرستی را درباره آن منتشر کنند.
دکتر اکبری زاده عنوان کرد: از سوی دیگر به دنبال نشر اخبار رسانهای، افراد آسیبپذیر در معرض خطر خودکشیهای تقلیدی قرار میگیرند.
وی اظهار داشت: خودکشی پدیدهای مسری، واگیردار و تقلیدی بوده و شواهد و تجربیات گذشته موارد متعددی از بروز اپیدمی یا همهگیری خودکشی را نشان میدهد که به دنبال انتشار نامتناسب، اخبار مربوط به خودکشی افراط خاص و شناختهشده در سطح جهان و ایران صورت گرفته است.
روانشناس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: اغلب افرادی که به خودکشی فکر میکنند برای اقدام به خودکشی مردد بوده و مطمئن نیستند که میخواهند بمیرند. یکی از عواملی که ممکن است افراد مستعد را به سمت خودکشی سوق دهد، انتشار اخبار خودکشی در رسانهها است.
دکتر اکبری زاده افزود: رسانهها در افزایش آمار خودکشی و کاهش سن در این آسیب اجتماعی بسیار میتوانند موثر باشند. اعلام این آسیب اجتماعی و نحوه درج و انتشار آن در رسانهها باید همراه با کارشناسی و ظرافتهای لازم باشد زیرا هرگونه برخورد ناشیانه در رسانهها با این موضوع، خود میتواند سبب القا و آموزش نحوه خودکشی در میان افراد یک جامعه شود.
کارگاه آموزشی نقش رسانهها و پیشگیری از رفتارهای خودکشی ویژه مدیران، مسئولان رسانهها و دبیران صفحههای اجتماعی و حوادث رسانهها بهصورت حضوری و آنلاین در سالن شهید مفتح دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/ م.ف1024
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان