به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، فرزانه گشمردی اظهار داشت: کالاهای آسیبرسان به سلامت کالاهایی هستند که مصرف آنها موجب افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای غیر واگیر از جمله دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی عروقی مانند سکته و فشارخون میشود.
وی تصریح کرد: سیگار و محصولات دخانی، روغنها شامل روغنهای نیمه جامد و جامد و نوشیدنیها و فراوردهای آنها، فرآوردههای گوشتی و غذاهای آماده مصرف، کالاهای آرایشی و سایر اقلام خوراکی دیگر از جمله کالاهای آسیبرسان برای سلامتی افراد است.
گشمردی اضافه کرد: برخی نوشیدنیها مانند انواع نوشابه گازدار طعم دار رنگی و بیرنگ، میوهای، نوشابه انرژیزا، نوشیدنی ماءالشعیر طعم دار، انواع نوشیدنیهای میوهای گازدار و بدون گاز با محتوای آبمیوه ۲۵ درصد و کمتر، انواع شربت میوهای و غیر میوهای، شربتهای تزئینی و انواع نوشیدنیهای غیر میوهای، فراوردههای یخی خوراکی و انواع پودر نوشیدنی فوری جزو کالاهای آسیبرسان بهحساب میآید.
کارشناس مسئول واحد بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزای دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل آمادهشده با روش غوطهوری در روغن جزو فرآوردههای گوشتی محسوب شده در کالاهای آسیبرسان بهحساب میآیند.
این کارشناس مسئول گفت: کالاهای آرایشی و فرآوردههای آن مضر سلامتی است و استفاده از فرآوردههای آرایشی تاتو و فرآوردههای طراحی پوست، فرآوردههای آرایشی رنگی پوست و مو (انواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و ...)، انواع فرآوردههای برنزه کننده پوست، انواع محصولات لاغر کننده موضعی و فرآوردههای صاف کننده، فر کننده و کراتینه کننده مو در درازمدت آسیبهای جدی به بدن وارد میکند.
گشمردی خاطرنشان کرد: اقلام خوراکی از جمله انواع سس پرچرب شامل مایونز، سس سالاد و سس سفید با چربی بیش از ۳۰ درصد و انواع فراوردههای سرخشده در روغن بر پایه سیبزمینی و غلات مانند انواع چیپس، برگه و خلال سیبزمینی و انواع اسنک غلات، انواع فرآورده حجیم شده بر پایه ذرت، انواع پفک که متأسفانه استفاده آنها در جامعه زیاد است تأکید میشود تا همشهریان عزیز استفاده نکنند.
انتهای پیام/ا.س-۳۰۰۰
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان