کارشناس گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
تالاسمی به صورت ژنتیک از نسلی به نسل دیگـر منتقـل می‌شود

5 بهمن 1399
کارشناس گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: تالاسمی به صورت ژنتیک از نسلی به نسل دیگـر منتقـل می‌شود.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، پریسا نظری زاده گفت: تالاسمی یکی از شایع‌ترین اختلال‌ها و بیماری‌های خونی است و به صورت ژنتیک از نسلی به نسل دیگـر منتقـل می‌شود و تمام کشور پراکنده است اما در نواحی حاشیه دریای خزر (استان گیلان، مازندران و گلسـتان)، نـواحی حاشیه خلیج‌فارس و دریای عمان (بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان)، خوزستان، فارس و جنوب کرمان شیوع بیشتری دارد.
وی بابیان اینکه تخمین زده می‌شود حدود ۵ درصد جمعیت ایران ناقل بتا تالاسمی باشند اظهار کرد: در حال حاضر تعداد بیماران ایران بالغ بر ۱۸ هزار نفر است.
این کارشناس بهداشتی گفت: تالاسمی به دو صورت بتا تالاسمی مینور (سالم ناقل) بتا تالاسمی ماژور (بیماری تالاسمی) وجود دارد.
وی در خصوص اقدامات انجام‌شده در خصوص تالاسمی در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در برنامه کشوری پیشگیری از بتا تالاسمی ماژور، زوج‌ها بعد از مراجعه به دفترخانه برای ثبت ازدواج، به آزمایشگاه‌های غربالگری تالاسمی ارجـاع داده می‌شونـد.
نظری زاده اضافه کرد: آزمایشگاه بعد از انجـام آزمایش‌های تالاسمی (آزمایش خون)، نتایج آزمایش‌های انجام‌شده را بـرای تفسیر به تیم مشاوره ژنتیک ارجاع‌ می‌دهد.
وی تصریح کرد: پـزشک در تیم مشاوره، مسئول تفسیر آزمایش‌هـا است و این تفسیر بر اساس الگوریتم کشوری شناسایی زوج‌های ناقل تالاسمی صورت ‌می‌گیرد.
کارشناس گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: پیش از اعلان هر ازدواج در بین افراد فامیل و یا برگزاری مراسم نامزدی و عقـد، آزمایش‌های خـون را بایـد در آزمایشگاه‌های ویژه آزمایش‌های تالاسمی انجام داد.
وی افزود: ازدواج دو فرد سالم ناقل (مینور) با یکدیگر منع قـانونی نـدارد، امـا شناسـایی، مشـاوره و آمـوزش آنهـا در هنگـام ازدواج توسط مراکز خدمات جامع سلامت ویژه ازدواج الزامی است.
نظری زاده گفت: کلیه خدمات تشخیص پیش از تولد PND با حمایت‌های بیمه‌ای برنامه کشوری پیشگیری از بتا تالاسمی انجام می‌شود.
 وی اضافه کرد: خدمت تشخیص پیش از تولد این امکان را برای زوج‌های سالم ناقل (مینور) فراهم ساخته است تا در خصـوص سـلامت یـا ابتلا به بیماری تالاسمی (ماژور) فرزند خود در دوره جنینی مطلع شوند.
نظری زاده گفت: تعداد ۴۴ هزار و ۶۱۳ نفر متقاضیان ازدواج به تیم مشاوره ازدواج مرکز مشاوره تالاسمی در سراسر استان بوشهر مراجعه داشته‌اند.
وی بیان کرد: در بین این افراد هزار و ۲۲ زوج مینور و مشکوک پرخطر شناسایی شدند که پس از گرفتن مشاوره‌های استاندارد، ۱۳۳ نفر از آنها از ازدواج انصراف دادند، ۸۲۰ نفر ازدواج کردند، ۶۹ نفر هم تحت مشاوره جهت تصمیم‌گیری نهایی قرار دارند.
نظری زاده گفت: هزار و ۲۱۰ زوج مینور تحت پوشش مراکز خدمات جامع سلامت استان بوشهر هستند که در طی این ۵ سال در بین این زوجین ۴۴۱ خانم باردار شده‌اند که ۳۱۰ نوزاد ناقل و یا سالم پس از مراقبت‌های دوران بارداری متولدشده‌اند.
کارشناس گروه مبارزه با بیماری‌های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: موفقیتی که در این برنامه حاصل‌شده است از تولد ۹۹ بیمار بتا تالاسمی ماژور پیشگیری شده است.
استان بوشهر آزمایشگاه ژنتیک نداشته و کلیه این افراد جهت انجام آزمایشات لازم به استان‌های هم‌جوار ارجاع و خدمات را دریافت کرده‌اند.

انتهای پیام/ کد خبر- کد
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

کلمات کلیدی:
تالاسمی     معاونت.بهداشتی     پریسا.نظری‌زاده        

تاریخ بروز رسانی:   5 بهمن 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >