کارشناس مسئول سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم:
۳۴۶ مادر باردار توسط مراقبین سلامت ماما در مراکز خدمات جامع سلامت غربالگری شده‌اند

6 بهمن 1399
کارشناس مسئول واحد سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم گفت: ۳۴۶ مادر باردار توسط مراقبین سلامت ماما در مراکز خدمات جامع سلامت غربالگری شده‌اند که از این تعداد ۸ مورد دارای علامت بودند که به پزشک ارجاع شده‌اند.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم؛ خدیجه حسینی افزود: اگر مادر بارداری احساس تنگی نفس، درد قفسه سینه، تب و لرز که از علائم بیماری کرونا است را دارد باید فورا به بیمارستان مراجعه کرده تا هرچه زودتر تحت درمان قرار گیرد.
وی اظهار داشت: مادران باردار مشکوک یا مبتلا به کرونا ممکن است در شرایط خفیف یا شدید بیماری قرار داشته باشند که تشخیص این موضوع به عهده پزشک معالج است.
حسینی اضافه کرد: بسیاری از مادران در ابتدای شروع علائم، متأسفانه مراجعه را به تأخیر انداخته و باعث می‌شوند سلامت خود و جنین به مخاطره بیفتد. ازاین‌رو حال بیماری که می‌توانست به‌صورت سرپایی درمان شود رو به وخامت رفته و نیاز به درمان‌های پیچیده‌تری پیدا می‌کند.
کارشناس مسئول سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم گفت: مادران باردار مبتلابه کرونا درصورتی‌که در بیمارستان بستری شوند، 50 درصد بیشتر از سایرین نیاز به بستری در بخش مراقبت ویژه پیداکرده و توجه و هوشیاری مادر و اطرافیان برای رعایت نکات پیشگیری از ابتلا به کرونا و مراجعه به‌موقع در صورت بروز علائم بسیار مهم است.
حسینی افزود: مادران باردار توجه داشته باشند که بهترین کار این است که به‌محض احساس علائم بیماری به پزشک مراجعه نمایند، و اگر پزشک درمان بستری را پیشنهاد نمود بدون فوت وقت باید اقدامات لازم را انجام دهند.
وی مطرح کرد: اگر پزشک درمان سرپایی و مراقبت در منزل را توصیه کرد، باید اقداماتی ازجمله مصرف زیاد مایعات ولرم و گرم، غذاهای مقوی، حذف غذاهای سرخ‌کردنی، شیرین و چرب و نیمه‌پخته، رفتن به اتاق مجزا برای مراقبت از مادر و جداسازی فضای زندگی در صورت امکان سرویس بهداشتی مجزا و حداقل حضور در فضاهای مشترک و منع دیدوبازدید را رعایت کنند.
حسینی گفت: دسترسی به وسایل حفاظت شخصی برای بیمار و خانواده و ضدعفونی روزانه سطوح در تماس مداوم مانند دستگیره‌های در، میزها، صندلی‌ها در منزل، شست و شوی سرویس بهداشتی با مواد ضدعفونی‌کننده حداقل یک‌بار در روز از دیگر مواردی است که باید رعایت شود.
وی اضافه کرد: استفاده از ماسک طبی و تعویض مرتب آن، در صورت عدم تحمل ماسک در زمان عطسه و سرفه حتماً جلوی دهان و بینی خود را با دستمال‌کاغذی بپوشاند، شست و شوی دست‌ها قبل و بعد از دور انداختن دستکش و ماسک، استفاده از دستمال‌کاغذی برای خشک‌کردن دست‌ها، اگر حوله استفاده می‌شود، در فواصل کوتاه تعویض و شستشو شود، برقراری تبادل جریان هوا در منزل، در دسترس بودن مواد غذایی و سایر ملزومات در منزل از مواردی است که باید رعایت شود.
کارشناس مسئول سلامت خانواده شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیلم گفت: به زنانی که قصد بارداری دارند توصیه می‌شود اگر بیماری مهم زمینه‌ای نداشته، خود و همسرشان علائم کرونا را ندارند و سالم هستند مشکلی برای بارداری نیست؛ فقط قبل از اقدام به بارداری مراقبت پیش از بارداری را در پایگاه سلامت یا مطب متخصص زنان دریافت نموده و مصرف یدوفولیک را سه ماه قبل از اقدام به بارداری مدنظر قرار دهند.
وی اشاره کرد: اگر خانم یا همسر وی مبتلابه علائم کرونا هستند پس از بهبودی کامل، اقدام به فرزند آوری بلامانع است.
حسینی  اظهار داشت: مادران بارداری که خودشان سالم هستند، اما با فرد مشکوک یا مبتلابه کووید 19در ارتباط نزدیک بوده‌اند، علاوه بر رعایت موارد بهداشت فردی، مادر باید موضوع بیماری نزدیکانش را به ماما یا پایگاه بهداشتی اطلاع دهد تا مشاوره و راهنمایی دریافت کند.
وی افزود: با توجه به راه‌اندازی سامانه 4030 در زمان اپیدمی کرونا،  به همه زنان باردار توصیه می‌شود چنانچه سؤالی در خصوص بیماری کووید ۱۹ در زمان بارداری دارند طی تماس با سامانه ۴۰۳۰ مشاوره رایگان دریافت نمایند.
انتهای پیام/م.ب-3060
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تنها مرجع رسمی اخبار حوزه سلامت در استان

کلمات کلیدی:
غربالگری.مادران.باردار     خدیجه.حسینی     شبکه.بهداشت.درمان     شهرستان.دیلم    

تاریخ بروز رسانی:   6 بهمن 1399

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >