دکتر سعید کشمیری در نشست مدرسه زمستانه حقوق کودک گفت: در بیمارستان شهدای خلیجفارس بوشهر که مرجع اصلی مدیریت درمان این بیماری است ضمن ایجاد ظرفیت آی سی یو اطفال برای مبتلایان به این بیماری، شرایط تفکیک ظرفیت اقامت کودکان مبتلابه کووید۱۹ در اتاق ایزوله بخش کرونا با حضور والدین فراهمشده است.
وی بابیان اینکه در بیماران مبتلابه بیماری زمینهای ممکن است کرونا شدید و همراه با عارضه باشد اظهار کرد: فعالیت گروه فوق تخصصی پزشکان کودکان در رابطه با بیماریهای گوارشی، قلب، غدد و نورولوژی برای این عزیزان ایجادشده است.
آموزش مادران و خانوادهها
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در خصوص خدمات مشاورهای انجامشده توسط مشاوران این مرکز برای آموزش مادران و خانوادههای آنها خاطرنشان کرد: طبق جدیدترین دستورالعملهای مراقبت از کودکان در بیماری کووید۱۹ از طریق گروههای مجازی، توسط سوپروایزرها آموزش داده شد که آموزش سنین ۶ تا ۹ سال در شبکه شاد بهمنظور پیشگیری از مصدومیتهای غیرعمدی و ابلاغ جدیدترین دستورالعمل به پزشکان و مراقبین سلامت و برگزاری آزمون برای آنها ازجمله اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد.
آسیب کمتر گروه کودکان از کووید۱۹
دکتر کشمیری با ارائه آمار تعداد فوتیهای ناشی از کرونا افزود: تاکنون حدود ۸۵۰ فوتی داشتیم که ۱۲ کودک ۰ تا ۵ سال، ۵ نوجوان۵ تا ۱۸ سال و ۱۵ نفر جوان ۱۸ تا ۳۰ سال بوده که ازاینبین کودکان حدود ۱/ و نوجوانان حدود ۲/ هستند که این نشاندهنده آسیب کمتر این گروه است ولی بههرحال اهمیت ویژهای دارد.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا در استان بوشهر با اشاره به اهمیت بحث پیشگیری افزود: کارگاههای آموزشی متعددی در بحث فرزند پروری برگزار شد و همچنین سامانه ۴۰۳۰ را در اختیار خانوادهها قراردادیم. استفاده از مشاوران تغذیه و رژیمدرمانی در رابطه با سبک زندگی و جلب همکاری خیرین سلامت بهمنظور ارائه سبد غذایی به کودکان زیر ۵ سال و مادران باردار دچار سوءتغذیه بهمنظور پیشگیری از ابتلا به کرونا نیز انجام شد.
این مقام مسئول تأکید کرد: اطلاعاتی را در برنامه کمک به معیشت برای کودکان دچار سوءتغذیه و اختلال رشد با همکاری اداره کار و تعاون و رفاه اجتماعی جهت رفع مشکلات سوءتغذیه در کودکان استان انجام دادیم. برنامه مکمل یاری با انجام مکمل یاری مگا دوز ویتامین آ برای کودکان۲ تا۵ سال و همچنین آموزشهای خانگی در دوران پاندمی کرونا با همکاری آموزشوپرورش در بستر شبکه شاد برای مقطع ابتدایی در دست اجرا است.
در شرایط پاندمی کرونا باید به سمت مراجعات غیرحضوری برویم
دکتر کشمیری در ارتباط با کاهش مراجعات گروه سنی کودکان در شرایط پاندمی کرونا عنوان کرد: در این شرایط بهتر است به سمت مراقبت غیرحضوری برویم که این امر موجب کم شدن ازدحام مراجعین و ارجاع مجدد در پایگاهها و خانههای بهداشت میشود و با پیگیری تلفنی و مانیتورینگ هفتگی، و ارائه پسخوراند به مراکز محیطی انجامشده است.
وی در رابطه با بیماریابی در استان بوشهر طی ۹ سال گذشته بیان کرد: توانستیم نزدیک به ۹۰۰ کودک مبتلابه کمکاری تیروئید در بدو تولد را شناسایی کنیم که در صورت عدم شناسایی دچار کندذهنی و معلولیت ذهنی میشدند.
پرونده الکترونیک برای تمام خانوادهها در سراسر استان تشکیلشده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بابیان اینکه یکی از اهداف و دغدغههای مهم وزارت بهداشت در مورد مسائل پیشگیری و مباحث مربوط به کودکان است خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان بوشهر به دلیل گسترش ۱۰۰ درصدی شبکه بهداشت، پویش ۱۰۰ درصدی داریم که پرونده الکترونیک برای تمام خانوادهها در سراسر استان تشکیلشده و در روستا ۱۰۰ درصد و در شهرها بالای ۹۰ درصد است.
دکتر کشمیری افزود: از حقوق مهم کودکان، انجام واکسیناسیون و جلوگیری از سوءتغذیه است که برنامه واکسیناسیون بهطور کامل در حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در پایان خواستار نگاه ویژه مسئولین کشوری به حمایت کودکان از بدو تولد خصوصاً کودکان آسیبپذیر، کودکان مادران بیسرپرست، کودکان آسیبدیده از اعتیاد، کودکان دارای بیماریهایی مانند ایدز و افزایش تجهیزات آی سی یو برای آنان شد.