عصمت حیدری در مصاحبه با روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گناوه اظهار داشت: هرچند در حال حاضر آماری از ابتلا و مرگومیر بیشتر مادران باردار نسبت به جمعیت عمومی با ویروس کووید-۱۹ وجود ندارد اما طبق مطالعات اخیر، خطر بستری و مرگ زنان باردار در اثر ابتلا به کووید-19 بیش از خطر بستری و مرگ زنان همسن آنها در جمعیت عمومی است.
وی بیان کرد: زنان باردار به دلیل اینکه در طول دوره بارداری دچار تغییرات فیزیولوژیکی خاصی میشوند، آنان را نسبت به عفونتهای تنفسی ویروسی، ازجمله کووید-۱۹ حساستر و آسیبپذیرتر میکند.
حیدری بیان داشت: پس به همین دلیل توصیه اصلی ما همچنان رعایت شیوهنامههای بهداشتی به صورت بسیار جدی است، یعنی مادران باردار ضمن استفاده از ماسک، از حضور در مکانهای شلوغ و تماس نزدیک با دیگران خودداری کنند.
وی افزود: زنان باردار تنها برای مراجعه به پزشک یا انجام اقدامات بهداشتی درمانی از منزل خارج شوند و در هر شرایطی، حتی در منزل خود، فاصله اجتماعی مناسب (حداقل دو متر) را با دیگران رعایت کنند.
حیدری تأکید کرد: البته منظور ما از "در خانه ماندن زنان باردار " رها کردن مراقبتهای بارداری توسط افراد به علت ترس از ابتلا به کرونا و عدم مراجعه آنها به مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان در زمانهای مقررشده نیست، چون روند مراقبت این افراد دچار اختلال میشود و متأسفانه این کار بعضاً باعث مراجعه دیر یا اورژانسی به مراکز درمانی میشود و میتواند عواقب ناگواری برای سلامت مادر و جنین به همراه داشته باشد.
وی بیان کرد: بانوان باردار در صورت مشاهده علائمی از قبیل تب، سرفه و تنگی نفس بدون اتلاف وقت به پزشک مراجعه کنند تا اقدامات لازم در کمترین زمان ممکن برای آنها انجام شود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان گناوه با تأکید به تغذیه مناسب و مصرف مکملهای مخصوص در دوران بارداری اظهار داشت: حفظ آرامش و امنیت روانی مادران باردار از طرف همسر و اطرافیان آنها بسیار مهم است و حمایت عاطفی آنها به خصوص در شرایط خاص ناشی از همهگیری کووید-۱۹ در اولویت قرار دارد.
انتهای پیام/ کد3080
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید