به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، دکتر عبدالمحمد خواجهئیان اظهار داشت: امروزه سالخوردگی جمعیت یک پدیده اجتنابناپذیر در سرتاسر دنیا بشمار میرود که کشور ماهم از این قاعده مستثنی نیست، اما این چالش نوظهور را از به حیث ارتقا شاخصهای سلامت، افزایش سن امید به زندگی و افزایش جمعیت سالمندی کشور را میتوان یک موفقیت در سیستمهای بهداشتی و درمانی کشورمان دانست.
وی تصریح کرد: لزوم توجه سیاستگذاران، متولیان امور سالمندی و تشکلهای مردم نهاد به مسائل و نیازهای سالمندان یک جامعه بیش از گذشته احساس میشود و کم توجهی به این امر، هر جامعهای را با چالشهای جدی در این حوزه روبهرو میکند.
دکتر خواجهئیان افزود: در دوران اپیدمی کرونا سالمندان، بیشتر از سایر گروههای سنی در معرض خطر ویروس کرونا گرفتند، اما با نگاه فرصت گونه به این شرایط و ورود به عصر مدرنیته، بهتر است که همه سالمندان تا حد امکان از فناوریها دیجیتال استفاده کنند.
این مقام مسئول بهداشتی استفاده از تکنولوژیهای جدید را برای سالمندان مهم دانست و گفت: استفاده از تکنولوژیهای جدید را باید به سالمندان و بازنشستگان آموزش داد و با کنار گذاشتن ترس از یادگیری به آموزش هر چه بیشتر این نوع فناوریهای دیجیتال به سالمندان اطراف خود کمک کنیم؛ چرا که به میزان حس استقلال این افراد کمک شایانی کردهایم.
رییس مرکز بهداشت استان بوشهر اظهار کرد: پژوهشهای انجامشده در حوزه سلامت سالمندی نشان داده است که َآشنایی و آگاهی سالمندان با فضای اینترنت و فناوریهای دیجیتال در راستای ارتقا سطح سواد الکترونیک سلامت، یک زمینه جدید حمایتی را به وجود آورده که ازجمله مزایای آن میتوان به: افزایش آگاهی سالمند و خانواده او نسبت به مشکلات شایع دوران سالمندی، پیشگیری از بروز افسردگی و تنهایی، دریافت مشاورههای پزشکی آنلاین، توسعه روابط اجتماعی سالمند اشاره کرد.
دکتر خواجهئیان خاطرنشان کرد: سالمندی پایان زندگی نیست بلکه آغاز فصلی نو از زندگی هر فرد است که با برنامهریزیهای صحیح و تغییر سبک زندگی میتوان سالمندی فعال و پویایی را سپری کرد.
در تقویم جهانی یک اکتبر مصادف با ۹ مهرماه هر سال به عنوان روز جهانی سالمندان است به همین منظور شعار امسال "بهرهمندی عادلانه همه سنین از فناوری دیجیتال" در نظر گرفتهشده است.
انتهای پیام/ م.ب ۲۰۲۰
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید