فرآورده‌های لبنی نقش اساسی در استحکام استخوان‌ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی دارد

12 مهر 1400
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: فرآورده‌های لبنی نقش اساسی در رشد و استحکام استخوان‌ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی دارد.

به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر، مهندس محمدصادق موجی اظهار داشت: دسترسی به رژیم غذایی سالم و تغذیه مناسب برای رشد و نمو و ارتقا سیستم ایمنی کودک، حفظ بدن و محافظت از بیماری‌های عفونی و غیر واگیر در زندگی بزرگ‌سالان ضروری است.
وی بیان داشت: لبنیات جزو غذاهای سالم و غنی از مواد مغذی محسوب می‌شوند، زیرا منابع خوبی از کلسیم، پروتئین و سایر مواد مغذی ضروری مانند فسفر، پتاسیم، منیزیم و ویتامین A، B12 و B2 را فراهم می‌کنند، کلسیم در شیر، ماست و پنیر و کشک قابل‌توجه است اما بیشتر مردم روزانه به‌اندازه کافی کلسیم دریافت نمی‌کنند.
این کارشناس بیان داشت: مصرف لبنیات به میزان سه واحد در روز می‌تواند در ایجاد توده استخوانی کمک کند و منجر به بهبود سلامت استخوان در سراسر دوره عمر شود.
ضرورت مصرف لبنیات
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: شیر و لبنیات یکی از گروه‌های مهم در هرم غذایی است که همه افراد در گروه‌های سنی مختلف باید روزانه حداقل 2 واحد مصرف کنند. همچنین نوجوانان در سنین بلوغ و مادران باردار و شیرده روزانه حداقل 3 واحد شیر یا جایگزین‌های آنها را باید مصرف نمایند.
مهندس موجی اضافه کرد: یک واحد از گروه شیر و لبنیات برابر با یک لیوان شیر یا ماست کم‌چرب (کمتر از 1.5 درصد)، 45 تا 60 گرم پنیر معمولی (معادل یک و نیم قوطی کبریت)، یک‌چهارم لیوان کشک یا یک لیوان دوغ و یا یک و نیم لیوان بستنی پاستوریزه است.
این کارشناس اضافه کرد: باید توجه داشت که گروه شیر و لبنیات در هرم غذایی فقط شامل شیر، ماست، پنیر، کشک، بستنی و دوغ است و سایر فرآورده‌های لبنی مثل سرشیر، خامه و کره که حاوی چربی هستند از نظر تغذیه‌ای در گروه شیر و لبنیات قرار نمی‌گیرند و توصیه می‌شود کمتر مصرف شوند.
فواید مصرف لبنیات
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر توضیح داد: تحقیقات مختلفی از تأثیر مثبت مصرف محصولات لبنی در پیشگیری از سرطان روده بزرگ و تخمدان، حفظ فشارخون طبیعی و انقباض عضلانی گزارش‌شده است.
وی عنوان کرد: کلسیم در شیر به راحتی جذب می‌شود و به همین دلیل است که شیر و فراورده‌های لبنی منابع قابل‌اعتماد کلسیم هستند و این کلسیم موجود در شیر نقش مهمی در تنظیم فشارخون دارد.
مهندس موجی شیر و فرآورده‌های لبنی را دارای نقش اساسی در رشد و استحکام استخوان‌ها به ویژه در دوران کودکی و نوجوانی خواند و بیان داشت: مصرف 2 الی 3 واحد شیر و لبنیات در روز برای حفظ و ارتقاء سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از بروز پوکی استخوان در بزرگ‌سالان مؤثر است.

انتهای پیام/ا.س-3000

آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
لبنیات     مهندس.محمدصادق.موجی     مرکز.بهداشت.بوشهر    

تاریخ بروز رسانی:   12 مهر 1400

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >