سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر:
۱۰ طرح تحقیقاتی در مرکز حیوانخانه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در حال انجام است/ گزارش تصویری

17 اسفند 1400
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: ۱۰ طرح و پایان‌نامه تحقیقاتی دارای تأییدیه اخلاق در حال انجام در مرکز حیوانخانه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است.

دکتر اکرم فرهادی در حاشیه بازدید از مرکز پرورش و نگهداری از حیوانات آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: به‌طور ویژه لازم است به مرکز تکثیر، پرورش و نگهداری از حیوانات آزمایشگاه توجه شود.
الزام رعایت اخلاق در کار با حیوانات آزمایشگاهی
وی بر الزام رعایت اخلاق در کار با حیوانات آزمایشگاهی تأکید کرد و گفت: تحویل حیوانات به افراد، صرفاً منوط به رؤیت شناسه اختصاصی اخلاق مربوط به پروژه مصوب صورت گیرد.
دکتر فرهادی با بیان اینکه هم‌اکنون تعداد ۱۰ طرح و پایان‌نامه تحقیقاتی دارای تأییدیه اخلاق در حال انجام در مرکز حیوانخانه دانشگاه است افزود: اخذ تأییدیه اخلاق برای انجام هرگونه اقدام در رابطه با حیوانات آزمایشگاهی ضروری و مورد تأکید است.
وی تصریح کرد: رعایت کلیه موازین اخلاقی در کار با حیوانات در همه مراحل کار تحقیقاتی از جمله مطالعاتی که به‌صورت پایلوت صورت می‌گیرند، مورد نظارت و ارزیابی کمیته اخلاق قرار خواهد گرفت و در صورت رعایت اصول مربوطه مجوز استفاده از حیوان در کار اصلی داده خواهد شد.
هرگونه پذیرش حیوانات و نگهداری فقط برای طرح‌های دارای شناسه اخلاق قابل انجام است
سرپرست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بررسی اخلاقی پروپوزال مطالعات پایلوت در اولویت بررسی جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه قرار می‌گیرند و هرگونه پذیرش حیوانات و نگهداری یا استفاده در مرکز حیوانات آزمایشگاهی فقط برای طرح‌های دارای شناسه اخلاق و بر اساس مندرجات مصوب قابل انجام است.
بررسی ظرفیت‌ها جهت ارتقا کار تحقیقاتی با رویکرد رعایت اخلاق در کار با حیوانات آزمایشگاهی
مسئول مرکز حیوانخانه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در زمینه اقدامات انجام شده، ظرفیت‌های موجود و رویکرد آینده‌نگر حیوانخانه، در راستای افزایش فضای فیزیکی و کمبودهای حیوانخانه جهت خرید وسایل و تجهیزات موردنیاز برای بهبود خدمت‌رسانی این مجموعه توضیحاتی ارائه کرد.
دکتر فرزادی نیا اظهار داشت: ارتقا استانداردهای نگهداری حیوانات آزمایشگاهی، توسعه فیزیکی مکان حیوان خانه و امکانات لازم جهت مراحل مختلف کار تحقیقاتی، بازدید مستمر و شش‌ماهه توسط همکاران بهداشت محیط جهت ارزیابی عوامل محیطی حیوان خانه (نور، رطوبت، دما و...)، اهمیت استفاده از نرم‌افزارهای شبیه‌سازی حیوانات به جای استفاده از حیوان زنده و برگزاری کارگاه‌های آموزشی مرتبط جهت اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان علاقه‌مند به کار تحقیقاتی با حیوان ضروری است.

انتهای پیام/ م.غ ۱۰۲۳
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید

کلمات کلیدی:
بازدید     حیوانخانه     معاونت.تحقیقات     دکتر.اکرم.فرهادی        

تاریخ بروز رسانی:   17 اسفند 1400

تعداد بازدید:   ۱

چاپ خبر |فايل متن خبر



ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >