به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهرستان بوشهر؛ محمدصادق موجی بیان داشت: کمبود ید یکی از مشکلات اصلی سلامت در سراسر جهان است.
وی افزود: استفاده از سنگ نمک در هیچیک از مراحل پخت غذا و یا تهیه چاشنیها (خیساندن برنج، نمکسود کردن تهیه انواع شورها و ترشیها و ...) در نانواییها، بیمارستانها، رستورانها و سایر مراکز تهیه و طبخ غذا به این دلیل که فاقد ید بوده و درعینحال دارای انواع ناخالصیهای محلول و غیر محلول (گچ، ماسه، شن و ...) و فلزات سنگین (سرب، کادمیوم، جیوه و ...) است مجاز نمیباشد.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر تصریح کرد: متأسفانه تبلیغات ناآگاهانه و وسیع درزمینهٔ استفاده از نمکهای غیر ید تصفیه نشده تحت عناوین نمک دریا، نمک کوه، سنگ نمک، سنگ دریا، نمک دریاچه و نمک اسلامی با عنوان توصیههای طب سنتی و اهداف سودجویانه به بهانه داشتن خواص درمانی و عدم تأثیر مصرف در بیماران دارای فشارخون بالا، بیماران قلبی، دیابتی و زنان باردار تبدیل به یک تهدید مهم برای سلامت هممیهنان ما شده است.
موجی تأکید کرد: تنها از نمک یددار تصفیهشده در جهت مصرف روزانه استفاده شود زیرا در کشور ما آبوخاک فاقد ید کافی بوده و لازم است برای تأمین ید موردنیاز بدن از نمک ید دار تصفیهشده در غذا استفاده کرد و برای پیشگیری از ابتلا به فشارخون و بیماریهای قلبی و عروقی از نمک کم، اما همان مقدار کم از نمکهای تصفیهشده یددار استفاده شود.
وی اظهار داشت: میزان نمک توصیهشده بر اساس استاندارد جهانی پنج گرم برای بزرگسالان و سه گرم برای کودکان در روز است که این میزان نمک شامل نمک اضافهشده در حین پخت غذا و نمکی که بهصورت پنهان در غذاهای آماده و برخی سبزیجات مانند سبزیهای محلی (کاکل و منگک و ...) و مواد غذایی دیگر وجود دارد است.
موجی خاطرنشان کرد: توصیه میشود نمک ید دار تصفیهشده در ظروف درب دار تیره و بهدوراز نور و حرارت نگهداری و در آخر طبخ غذا به آن اضافه شود تا حرارت کمتری دیده و ید آن بهتر حفظ شود.
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: کمیته شهرستانی اختلالات ناشی از کمبود ید با حضور معاون فنی و مسئولین واحدهای بهبود تغذیه جامعه، بهداشت محیط و حرفهای و آموزش و ارتقاء سلامت مرکز بهداشت شهرستان بوشهر برگزار شد.
انتهای پیام/س.م-3000
آخرین اخبار حوزه سلامت را از ما بخواهید